Erdoğan’ın açıklaması AKP’deki ‘teğmenler’ kavgasını büyüttü! Yiğit Bulut’a istifa çağrısı

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 12:33 am - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 12:33 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile eski AKP milletvekili Mehmet Metiner arasındaki ‘teğmenler’ kavgası büyüdü. Metiner ve AKP’li Mücahit Birinci Bulut’a istifa çağrısı yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teğmenleri hedef alan açıklamaları partisinin içerisindeki tartışmaları alevlendirdi. Daha önce ‘çer çöp’ kavgası eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile eski AKP milletvekili Mehmet Metiner arasındaki tartışmaya eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci de katıldı.

AKP’de ‘teğmenler’ kavgası büyüdü! Biri ‘jöleli’ dedi, diğeri ‘HDP kökenli’…

“ONURU OLAN O KOLTUKTA OTURMAZ”

Metiner Erdoğan’ın sözlerinin ardından Yiğit Bulut’u işaret ederek şu paylaşımları yaptı:

“(Erdoğan’ın açıklamalarını paylaşarak) Sen ne yiğit adamsın! İşte bu! Reis bu! Reis’imiz bu bizim! Milletin seçilmiş iradesine kılış çekenlerin ordudan temizlenmesi şart! Onlara arka çıkan, onları savunmak adına ömrünü davasına adamış bizlere hayasızca saldıran, parmak sallayanın Külliye’den temizlenmesi şart!”

“Reis’in bu açıklamasından sonra onuru olan o koltukta bir saniye oturmaz, istifa eder gider.”

“SAYIN BULUT İSTİFA EDİNİZ”

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise şu paylaşımı yaptı:

“Cumhurbaşkanımızı anlamayan bir başdanışman olmaz.  Cumhurbaşkanımızı tanımayan bir başdanışman olmaz. Temeli üzerine oturduğumuz sosyolojiyi okuyamayan bir başdanışman olmaz.  Sizin ifade ettiğiniz çer çöp ve fetö artığı sözlerinin kapsamına bakın bugün kim girdi.

Sayın Cumhurbaşkanımız’ı, acelecilik ve peşin hükümle tahkir etmiş oldunuz. Bu saatten sonra orada yeriniz yok.  Sayın Yiğit Bulut istifa ediniz.”

 

Kaynak: TELE1