Tam iki metre ile dünyanın en büyük iPhone’u! Guinness Rekoru kırdı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 3:48 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 3:48 pm

Gerçek adı Arun Maini olan YouTuber Mrwhosetheboss, dünyanın en büyük iPhone’unu yapmayı başardı. Maini’nin bu başarısı Guinness Dünya Rekorları kitabına girdi. İşte ayrıntılar…

Söz konusu bu dev iPhone ile mesaj atabiliyor, e-posta gönderebiliyor hatta uygulamalar arasında gezinebiliyorsunuz. Projenin bir diğer ilginç yanı ise, bu devasa cihazın iPhone 15 Pro Max’in birebir büyütülmüş bir versiyonu olması.

Arun bu projeyi tek başına yapmadığını, ona Matthew Perks, yani DIYPerks YouTube kanalının sahibinin de yardım ettiğini söyledi. Matthew, ticari cihazların ya devasa ya da minyatür versiyonlarını yapmasıyla tanınıyor. Bu kez de devasa bir akıllı telefon yaparak, dünyanın en büyük iPhone’unu hayata geçirdiler.

GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Üstelik bu dev telefon sadece büyüklüğü değil, aynı zamanda çalışıyor olması da görenleri hayrete düşürüyor. Yani iPhone’unuzda yaptığınız her şeyi bu dev versiyonla da yapabiliyorsunuz: Kamera kullanımı, şarj edebilme, hatta flaşı bile aktif.

Arun, bu projeyle bir başka hedefini daha gerçekleştirdiğini söyledi. YouTube kanalında Apple’ın abone sayısını geçmek gibi bir hedefi vardı ve gerçek oldu. Yıllardır teknoloji incelemeleriyle milyonlarca takipçi kazanan Mrwhosetheboss, bu projeyi bir kutlama olarak da gördüğünü söyledi. Mutluluğunu ise şu şekilde ifade etti:

“Küçüklüğümde saatlerce Guinness Dünya Rekorları kitaplarını okurdum, şimdi bu rekoru kendim kırmak inanılmaz bir duygu”.

Huawei’den Apple’la rekabette dev adım! iPhone 16 ile aynı gün tanıtılacak

Kaynak: Shiftdelete