Ekrem İmamoğlu: Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 1:11 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 2:08 pm

Haber: tele1.com.tr

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tüzük Kurultayı’nda yaptığı açıklamasında, “Bugün dünden daha demokratik daha katılımcı özgürlükçü bir partiye uyandık. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız” dedi.

CHP’de tüzük değişikliklerinin ardından, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı ATO Congressium’da partinin program çalışmalarıyla devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın ikinci gününde konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:

“Bugün dünden daha demokratik daha katılımcı özgürlükçü bir partiye uyandık. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız. Bir kez daha partimizin iktidarı ne kadar hak ettiğini gösteren çok demokratik, çok seviyeli çok değerli bir kurultay yaşadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi gösterdi ki Türkiye’nin en demokratik en katılımcı en özgürlükçü partisidir. Türkiye’yi de daha demokratik daha özgür kılacak parti de biziz. İşte o yüzden bugün bu salonda Türkiye’nin dört bir yanından gelen partimizi daha demokratik daha özgür daha katılımcı yapan iradenin sahibi yol arkadaşlarımla yoldaşlarımla birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanının yaşıyorum. Sizler dava arkadaşlarımızsınız. Bizler hep beraber çok güçlüyüz.

İstirham ediyorum Cumhuriyet Halk Partililer sadece geleceğe bakın. Sadece gelecek için ne yapacağınızı düşünün ve o adımları adın. Çünkü maalesef ülkemiz büyük sorunlarla karşı karşıya, çok ama çok büyük sorunlarla. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına köklü kurumları zayıflamış bir devletle, çökmüş bir adalet ve eğitim sistemiyle, demokratik dünyadan uzaklaşmış ülke ile, yarısı yoksulluk sınırının altına mahkum edilmiş bir nüfus ile girdik. Bu büyük ülkede kimse yaşadığı hayattan memnun değil. Bu benim içimi yakıyor. Kimse başına gelenleri hak etmiyor. İktidar iş başına geldiğini günden bu yana ülkenin ana motor gücü orta sınıfı yok ettiğini hep birlikte yaşıyoruz. Milletin evlatlarını perişan etti, çiftçi ülkenin dört bir yanında isyanda. Üretici borcun altında eziliyor, iflas ediyor.

‘İKTİDAR HEPİMİZİ YOKSULLUKTA EŞİTLEDİ’

Bu iktidar ne başardı biliyor musunuz? Binlerce yıldır insanlık için bu cennet vatan daima bereket bölgesi olmuş bu güzide memleketi gıda enflasyonunda dünya birinci yapmayı başardı. Hepimizi yoksullukta, yoklukta eşitledi. Halk ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyor.

Sınırlarımız tam bir eleğe dönmüş durumda. Çökmüş devletin vatandaşlarına ülkeye giriş hakkını patır patır veriyoruz. Bu cennet vatanın vatandaşlığı para ile satılıyor.

Ziyaret ettiğimiz her ilde her ilçede milletin iktidardan ümidi kalmadı. Sorumluluğumuz çok büyük. Onun için geleceğe bakalım. Çünkü demokrasimiz, ekonomimiz, geleceğimiz tehdit altında. Bu kahredici tabloyu değiştirecek gücü hepimiz biliyoruz. O güç sizlersiniz, bizleriz.

Bizim için anahtar sözcükler değişim ve yeniden icradır. Biliyoruz ki değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Açıkçası 29 Mayıs sabahı değişim diye duygularımı dile getirdiğim ilk günden bugüne yol arkadaşlarımızla, genel başkan liderliğinde bütün partililerimizle, kurullarımızla değişimin bir günlük bir kurultaylık iş olmadığını bilerek adım adım taşların dizildiğini görmek, kurumsallaşmanın en güçlü adımlarının atıldığını dinlemek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. O bakımdan sorumluluğumuz çok büyük.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Yapmamız gereken iki şey var. Millet bize emanet ettiği belediyeleri nasıl yönettiğimize bakacak. Belediyeleri iyi yönetemezsek millet bize iktidarı vermez.Dua ediyorum her belediye başkanımız beldesinin tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanları olabilelim. Belediyelerin başarısı iktidar yolunda bize çok büyük birer kaldıraç. O yüzden sorumluluğumuz çok önemli.

İkinci konu iktidarımızda yurttaşlarımızı daha iyi bir hayat elde etmelerinin daha iyi bir süreçle karışılacaklarına olan inançlarını yükseltmektir. Yeni ülke tahayyülünü millete tek tek anlatma vakti gelmiştir. İktidar alternatifi biziz, sadece biz. Buradan çıkalım ve halka adil, sosyal devleti inşa edecek kadroya sahip olduğumuzu gösterelim.

Milletin bildiğini millete anlatma zamanı geçti. Bize bizi gören vatandaş ‘bunu geç’ diyecektir. ‘Bana ne yapacaksın onu anlat’ diyecek. Milletimize tane tane tek tek anlatma vakti gelmiştir.”

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda ön seçim tartışması! Salıcı: Bunun adı eğilim yoklaması!

Kaynak: HABER MERKEZİ