Engin Polat’ın tahliyesine AKP’li Tayyar bile isyan etti: Yargıya güven sarsıldı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma 11:46 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2024 Cuma 11:46 pm

Haber: Haber Merkezi

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, kara para aklamadan 40 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Engin Polat, ve beraberindeki tüm sanıklar tahliye edildi. Verilen karara eski AKP milletvekili Şamil Tayyar tepki göstererek, “Yargıya güven sarsıldı” dedi.

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan yargılanan Dilan ve Engin Polat davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Engin Polat’ın 3 ayrı suçtan toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği davada, mahkeme, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verdi. Sanıklar tutuksuz yargılanacak ve ayrıca yurtdışı çıkış yasağı uygulanacak.

Mahkemenin Polatlar için verdiği tahliye kararı kamuoyunu da ikiye böldü. Polat çiftinin hayran kitlesi haberi sevinçle karşılarken, bir kesim de karara tepki gösterdi. Tepkilerin içinde AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar’ın isyanı dikkat çekti.

“YARGIYA GÜVEN SARSILDI”

AKP eski milletvekili Şamil Tayyar Polat’ın tahliye kararının tolumun vicdanını incittiğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Tayyar yaptığı paylaşımda, “Dilan Polat’tan sonra Engin Polat’ın tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir. Zaten yargıya güven azdı, şimdi bir kez daha sarsıldı. 40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren kara para aklama iddiası ile 9 ay sonra gelen tahliye kararı arasındaki paradoksu, karar vericilerin kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerekir. Her şey yalansa Polat çiftinden çıkın özür dileyin. Değilse karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın, yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin. Getirin ki ibret olsun aleme.” dedi.

Engin Polat’ı cezaevinden almaya giden Dilan Polat: Karar sürpriz oldu

 

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ