Mansur Yavaş: İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’na açılan davalar utanç verici

Yayın tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2024 Cuma 3:44 pm

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki davalara ilişkin “Ben bunların siyasi olduğunu düşünüyorum. Bu davanın görülüyor olması bile hukuk sistemimiz açısından utanç verici” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultayı’na katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yavaş şunları söyledi:

“Sadece İmamoğlu değil, Kılıçdaroğlu’na açılan dava var. Ben bunların siyasi olduğunu düşünüyorum. Hatta daha önceki dönemde Sayın İmamoğlu hakkında böyle bir dava söz konusu olduğu zaman o zamanki genel başkanımıza şunu söylemiştim, ‘Gerekirse hepimiz birden bırakalım, bir tepki gösterelim.’ Çünkü artık siyasete yargının müdahale etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Son günlerde yapılan açıklamalara bakarsanız onandı/onanmadı gibi normalde hukuk sistemimize hiç yakışmayan konuşmalar yapılıyor. Ben aynı zamanda bir hukukçuyum, bugün Yargıtay’ın hangi kelimelerin hakaret, hangilerinin hakaret olmadığı konusunda kararları var. AİHM’nin kararları var. Bu davanın görülüyor olması bile hukuk sistemimiz açısından utanç verici. Kendisinin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanında olacağız.”

İmamoğlu’ndan kurultay mesajı: Türkiye’de değişimi sağladığımızda sonucuna erişmiş olacağız

Kaynak: ANKA