Trump seçimi kazanırsa Elon Musk’a vereceği görevi açıkladı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma 12:47 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2024 Cuma 12:50 pm

Donald Trump, seçimi kazanması durumunda Elon Musk‘ı, ülkede israfı azaltmak için atayacağını açıkladı. Musk’ın önerdiği planla hükümetin trilyonlarca dolarlık israfını ortadan kaldırılması planlanıyor.

ABD’de başkanlık seçimine 3 aydan az bir süre kaldı. New York’taki bir iş dünyası toplantısında konuşan başkan adayı Donald Trump, teknoloji milyarderi Elon Musk’ın ikinci Trump yönetiminde federal hükümetin mali ve performans denetiminden sorumlu olacağını belirtti.

TRT Haber’in AFP’den aktardığına göre, Trump, “Bu komisyonun ilk görevi, altı ay içinde dolandırıcılığı ve hatalı ödemeleri tamamen ortadan kaldırmak için bir eylem planı geliştirmek olacak” dedi. Trump, ayrıca ABD’yi kripto para merkezi yapma, ithal ürünlere vergileri artırma ve Biden yönetiminin İklim ve Enflasyon Yasası’nı yürürlükten kaldırma vaadinde bulundu.

MUSK: DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Elon Musk ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Amerika’ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum. Maaş, unvan veya takdir beklemiyorum” dedi.

Toplantıda Trump, F-35 savaş uçağı parçalarının tamamının ABD’de üretilmesi gerektiğini de vurguladı ve ulusal güvenlik endişelerine dikkat çekti.

Elon Musk duyurdu! Modemler tarih oluyor

Trump ve Harris’in karşılaşacağı canlı yayının tarihi netleşti

AA, Donald Trump, Elon Musk

Kaynak: HABER MERKEZİ