Murat Ağırel’i ölümle tehdit eden kişiler gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe 12:08 am - Güncelleme: 5 Eylül 2024 Perşembe 12:27 am

Haber: Haber Merkezi

Gazeteci Murat Ağırel’i ölümle tehdit eden şahıslar gözaltına alındı. Emniyet’ten yapılan açıklamada gözaltına alınan şahıslardan O.Ö.’nün 12 ayrı suçtan Y.K.’nın ise 2 ayrı suçtan suç kaydının olduğu belirtildi.

Gazeteci Murat Ağırel’i bir video yayımlayarak tehdit en kişiler kimlikleri tespit edilerek gözaltına alındı.

ŞAHISLAR İZMİR’DE YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde çeşitli sosyal medya platformlarında yer alan ve organize suç örgütü lideri Mahsun KURUÇAY’ın, Gazeteci Murat AĞIREL’e silahlı saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialar içeren görüntüler ile ilgili İstihbarat Başkanlığımızca yürütülen çalışmalarda; videolarda bulunan maskeli şahsın O.Ö., videoları kayda alan şahsın ise Y.K. olduğu tespit edilmiştir. 04.09.2024 tarihinde KOM Başkanlığımız koordinesinde; İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, şüpheli şahıslar İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alınmış, şahıslarla birlikte 3 adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 adet cep telefonu ve 1 adet tripod ele geçirilmiştir. O.Ö. isimli şahsın 12 ayrı suçtan; Y.K. isimli şahsın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydı olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

“SIRA İNFAZ EMRİNİ VERENDE”

Murat Ağırel, şahısların gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ağırel, ” Benim öldürülme ihalemin yapıldığı anlatılan videodaki şahıs ve videoyu çeken şahıs ile ilgili Emniyet Teşkilatımız bir açıklama yaptı. Açıklamada şahısların gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca gözaltına alınan kişilerin toplamda 14 ayrı suçtan kayıtlarının olduğu belirtildi. Umuyorum ki şimdi sıra Ankara’da benim için infaz emrini veren kişide” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel geçtiğimiz gün sosyal medyadan paylaşılan bir video ile ölüm tehdidi aldı. Şahıs videoda, Ağırel için infaz emri verildiğini söyledi. Murat Ağırel videoyu paylaşarak, “Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor. Bu videoyu şimdi sizlerle paylaşıyorum. Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor. Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir.” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Halk Tvdeki canlı yayında katili ile konuştuğunu anlatan Ağırel, infaz emrinin Ankara’dan verildiğini söyledi.

Murat Ağırel isim verdi: Katilimle konuştum infaz emrim Ankara’dan verilmiş

Murat Ağırel video paylaştı: Öldürülmem için ihale açıldığı açıkça belirtiliyor

Kaynak: HABER MERKEZİ