MEB’in yeni düzenlemesi başladı! Okullarda iki yasak birden

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:44 pm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  2023-2024 eğitim öğretim yılında getirdiği düzenlemeyle sınıf içinde cep telefonu başta olmak üzere bilişim araçları yasaklandı. Öte yandan bu seneden itibaren sınıf annesi uygulamasına da izin verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için ders zili 9 Eylül’de çalacak. Okulöncesi ve ilkokul 1. sınıflar ise 2 Eylül’de uyum programına başladı. Tatilde günlerinin çoğunu tablet ve telefonla geçiren öğrenciler, okula dönüşte oldukça zorlanacaklar. Çünkü MEB’in 2023-2024 eğitim öğretim yılında getirdiği düzenlemeyle sınıf içinde cep telefonu başta olmak üzere bilişim araçları bulundurmak artık yasak.

MEB’den 81 ilde 300 okula yeni uygulama

UNESCO, RAPOR YAYINLAMIŞTI

UNESCO, “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için küresel çağrıda bulunmuştu. Raporda, fazla cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansına, yüksek ekran süresinin de çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz etkiye sahip olduğu açıklanmıştı. Ülkelerin yasaklama gerekçeleri de aynı.

MEB okullarda ‘imamlar’ için ders mi hazırlıyor?

YENİ DÖNEMDE SINIF ANNESİNE İZİN YOK

Öte yandan yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, neden olduğu olumsuzluklar nedeniyle sınıf annesi uygulamasına izin verilmeyeceğini ifade etti. Bakan Tekin, “Sebep olduğu olumsuzluklar nedeniyle ‘sınıf annesi’ uygulamasına ve benzeri isimlerle mevzuatta yer almayan bir veli desteğine de izin vermediğimizi size tekrar hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

Kaynak: TELE1