AKP’den ‘Homeros’ hamlesi: Adının değiştirilmesini istediler

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 9:32 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:11 pm

İzmir Bornova Belediye Meclisi’nde AKP’li meclis üyesi Homeros Vadisi’nin adının değiştirilmesi teklifini sundu.

Bornova Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde geçtiğimiz gün gerçekleşti.

Meclis toplantısı sırasında AKP Meclis Üyesi Musa Çevik, İlyada ve Odysseia’nın yazarı Homeros’un adının verildiği vadiden adının silinmesini istedi.

Çevik, “Bildiğiniz gibi İzmir’in ve Bornovamızın kurtuluşu ile alakalı Zafer Haftası içerisindeyiz. Ben bununla alakalı sizden bir ricam var. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, düşmanı denize döktük. Hala isimlerinin altında işgal altındayız. Büyükşehirden talebimizi Homeros Vadisi olarak bilinen yeri İzmir’in kurtuluşundaki simge ismi olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı beyin Ulu Önder Atatürk’ün soy ad olarak verdiği Erginakın Vadisi olarak değiştirilmesini olurlarınıza rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

“NE SİZ SÖYLEMİŞ OLUN NE BEN DUYMUŞ OLAYIM”

Çevik’in önerisine karşılık olarak “Homeros’un adını silmekle ilgili önerinizi ne siz söylemiş olun ne ben duymuş olayım” diyen Ömer Ekşi ise şunları söyledi:

 “Fuarda 4’te 1’ini Homeros’a ayırdık. Homeros Bornova için büyük bir şans. “Homeros’un adını silmekle ilgili önerinizi ne siz söylemiş olun ne ben duymuş olayım. Bizim Homeros’u Bornovalı Homeros olarak dünayaya tanıtmak gibi bir amacımız var.

Edebiyatın temellerini atanan bu kişinin adını silmeyi ne siz söylemiş olun ne biz duyalım. Homeros Yunanlılara ait bir şey değil, bütün dünyanın ortak değeri. Biz buradan Homeros’un ismini silsek Yunanlılar bayıla bayıla kutlarlar. Ayrıca Homeros’un eserlerini Türkçe’ye çeviren ve Osmanlı arşivlerine katan kişi Fatih Sultan Mehmet’tir.”

AKP’li Külünk’ten ‘Erdoğan’ yorumu: Güven aşağı doğru iniyor, güzel devretmesini isterim

Kaynak: TELE1