Diyanet 6 milyona tuvalet yenileyecek

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 6:37 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 6:37 am

Fahiş ve lüks harcamalarla sürekli gündem olan Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de 6 milyon liraya tuvaletlerini yeniliyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Diyanet’in Ankara’daki merkez binasındaki 7 kat ile A blok zemin kattaki tuvaletlerde bakım, onarım yapılacak. İhaleyi kazanan ise Şeyran İnşaat firmasıyla 23 Temmuz’da 6 milyon liralık sözleşme imzalandı. Firmanın sahibi, iktidara yakın Enerji-Bir Sen Genel Başkanı’nın oğlu olduğu iddia edildi.

Ali Erbaş 7 yılda 42 ülke gezdi, Anıtkabir’in önünden bile geçmedi

HAREKETLİ OTURAK

Diyanet’in teknik şartnamesine göre tuvaletlerdeki duvar ve zemin seramikleri, lavabo muslukları ve taşlar sökülecek, tuvalet ve abdesthanelere porselen karo döşeme, duvar, alüminyum asma tavan yapılacak. Hareketli mermer oturtularak tuvaletlere peçeteliklerden kapı koluna kadar yenilenecek. Diyanet, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanma tarihinden yalnızca 3 gün sonra 20 Mayıs 2024’te ihale düzenledi. 165 gün içerisinde tamamlanacak tadilatta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam katındaki tuvalet yer almıyor.

Diyanet yine şaşırtmadı! 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ün adı bile geçmedi

Kaynak: Sözcü