Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 3:20 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 3:20 pm

Haber: Egehan Erkün

Sigara fiyatlarına, son iki ayda iki farklı zam gelmesine rağmen eylül ayında bir zam daha bekleniyor. TBYD Başkanı Erol Dündar, TELE1’e yaptığı açıklamada, “Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz” dedi.

Sigara fiyatlarına, temmuz ve ağustos ayında yapılan zamların ardından bu ay içinde bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün‘e konuşan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, fiyatlara 3 ila 5 lira arasında artış yapılacağını açıkladı.

DÜNDAR ZAMMIN TARİHİNİ VERDİ

Zammın, eylül ayının ilk haftalarında geleceğini belirten Dündar, “Zammı eylül ayının içinde bekliyoruz. Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz dedi.

“ÜRÜNLER KISITLI, STOK SORUNU DEVAM EDİYOR”

Tekel bayilerin, ellerindeki ürünün kısıtlı olduğunu belirten Dündar, “Şu anda da ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı. Stok sorunu mevcutta devam ediyor. Firmalar, üretimden kaynaklı diyor ama öyle değil. Maliyetleri kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçiyorlar. Onun içinde ellerindeki malı çok fazla eritmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“FİRMA ÜRÜNLERİ KISITLAMAMALI”

Sigara firmalarının, esnaflara yönelik ürün kısıtlamasına gitmemesi gerektiğini belirten Dündar, şunları söyledi:

“Esnafla, vatandaşı karşı karşıya bırakmamaları gerekiyor. Bir zam geçişi sürecinde, vatandaşın talebi arttığı için esnafa bir kısıtlamaya gitmek yerine artırmaları gerekiyor. Çünkü vatandaş zam geleceğini duyduğunda birkaç paket fazla almak istiyor. Arz-talep dengesi bozuluyor, esnafla vatandaş karşı karşıya geliyor. Sanki esnaf, stokçuluk yapıp ürün satmıyormuş gibi. Vatandaş tepki gösterecekse, firmaya ve devlete göstermeli. Devlet bunu denetlemeli, firmalar da ürün kısıtlamasından vazgeçmeli.”

ALKOLE ZAM GELİR Mİ?

Dündar, “Alkollü içkilere yönelik bir zam beklentiniz var mı”, sorusuna ise “Alkole şu anda bir zam geçişi yok” yanıtını verdi.

TELE1 duyurmuştu! Sigaraya zam sağanağı başladı…

Kaynak: HABER MERKEZİ