TGB: ABD askerinin başına çuval geçirdik

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 4:34 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 5:22 pm

TGB üyeleri, İran ya da Hizbullah’ın İsrail’e olası saldırılarına karşı görevlendirildiği belirtilen ve İzmir’e demirleyen gemide bulunan ABD askerinin başına çuval geçirdiğini duyurdu.

Vatan Partisi’nin gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İran ya da Hizbullah’ın İsrail’e yönelik olası saldırılarına karşı yola çıkan ve İzmir’e demirleyen USS Wasp gemisindeki bir ABD askerinin başına çuval geçirdiğini duyurdu. TGB üyelerine müdahale eden polis ekiplerinin 15 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Ulusal Kanal’ın haberine göre eylemde olan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, “İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinli’nin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden. 30 Ağustos’un yıl dönümünde limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracağız” dedi.

TGB’liler “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları attı.

TGB DAHA ÖNCE DE ÇUVAL EYLEMİ YAPMIŞTI

TGB, geçmişte de ABD askerlerinin başına çuval geçirme eylemi yapmıştı. Eyleme katılan üyeler hakkında dava açılmıştı.

ABD askerinin kafasına çuval geçiren TGB’lilerin 14’er yıl hapsi isteniyor

Kaynak: Ulusal Kanal