Cevdet Yılmaz: Iraklı iş insanının katil zanlısı Batmanlı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 12:48 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 1:48 pm

Haber: tele1.com.tr

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kürtçe konuştuğu için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen Iraklı iş insanı Hakim Lokman’ın katil zanlısının Batmanlı olduğunu açıkladı.

İstanbul Fatih’te Duhoklu iş insanı Hakim Lokman’ın Kürtçe konuştuğu için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, söz konusu olayın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Cinayetin katil zanlısının Batmanlı olduğunu belirten Yılmaz, “Yapılan ilk incelemeler yaşanan hadisenin Kürtçe konuşma ile yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir. Suçlu olanlar elbette ki adli süreçlerde belirlenecek ve karşılığını göreceklerdir” dedi.

Yılmaz’ın X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul’da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir” şeklinde yapılan provokatif açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan çarpıtmalar ile hükümetimizin ve siyasi ittifakımızın hedef alınması ise bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini göstermektedir.

Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz emperyalist oyunlara alet olarak ülkemizi bölmeye çalışanlarla, milli birliğimize kastedenlerle ve terör odaklarıyladır.

Türkçe resmi ve ortak dilimizdir. Vatandaşlarımızın ana dilleri konusunda ise, yapılan çeşitli reformlarla geçmişin yasakçı zihniyetini ortadan kaldıran bizim hükümetlerimiz olmuştur.

Terör propagandası hangi dilde yapılırsa yapılsın terör propagandasıdır ve suçtur.

Sadece Kürtçe konuştuğu için bir şahsa yönelik saldırı olursa hepimiz bunun karşısında oluruz ve hukuki olarak gereği neyse yapılır. Böyle olmadığı halde, yaşanan bazı asayiş hadiseleri üzerinden kimlik siyaseti yapanlar, toplumsal fay hatları oluşturma gayreti içinde olanlardır.

Ayrıntılı bilgi edinmeden, yetkililerin açıklamalarını ve hukuki süreçleri beklemeden, kimlikler üzerinden siyasi istismar yapmak doğru değildir.

İlk edinilen bilgilere göre, İstanbul’da yaşanan üzücü cinayet hadisesinde hayatını kaybeden şahsın katil zanlısı Batmanlı bir vatandaşımızdır. Yapılan ilk incelemeler yaşanan hadisenin Kürtçe konuşma ile yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir. Suçlu olanlar elbette ki adli süreçlerde belirlenecek ve karşılığını göreceklerdir.”

Erzurumlu iş insanından Narin’i bulana 2 milyon lira ödül!

Kaynak: HABER MERKEZİ