Evi terk eden eşiyle görüşmek için ‘Mahalleyi havaya uçururum’ yazılı notla tehdit etti

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 12:13 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 12:13 pm

Çorum’da 68 yaşındaki Ali Rıza G., evi terk eden eşiyle görüşmek için ‘Aracın deposu full dolu. Değil evi, mahalleyi havaya uçuracak yakıt dolu’ notu bıraktı. Polis tarafından ikna edilen şüpheli, gözaltına alındı.

Çorum’da eşi Perihan G. ile bir süredir ailevi sorunlar yaşadığını ve bunalıma girdiğini belirten Ali Rıza G., oturduğu 4 katlı binanın önünde park halindeki aracın camına, “Eşim 15 Temmuz 2024 tarihinde evden ayrıldı. Nerede olduğunu bilmiyorum. Son defa eşimle telefonla görüşmek istiyorum. Bu isteğimi 3 saat içinde gerçekleştirmezseniz, araba, ev ve kendimi havaya uçuracağım. Hiç kimsenin canı yansın istemiyorum. Aracın deposu full dolu. Evin içinde de yine 30 litre benzin tüm odalara dağılmış durumda. Ayrıca doğal gaz ocak bağlantısından ayrıldı. İçerisi tamamen doğal gazla dolu. Değil evi, mahalleyi havaya uçuracak yakıt dolu” notunu bıraktı.

GAZ KESİLDİ BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Yazıyı görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilin çevresi ve binanın bulunduğu sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Mahallenin doğal gazı kesildi ve bina tahliye edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerin ikna çalışmaları sonucu Ali Rıza G. gözaltına alındı. Ekipler evde benzin ya da gazın açık olup olmadığının tespiti için çalışma başlattı.

Çorum’da Buse’yi ısıran maymun balkon balkon geziyor! 3 gündür yakalanamadı

Kaynak: DHA