Elon Musk duyurdu! Modemler tarih oluyor

Yayın tarihi: 1 Eylül 2024 Pazar 8:02 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2024 Pazar 8:02 pm

Space X ve Tesla CEO’su Elon Musk internet kullanımında modemlerin tarihe gömüleceğini açıkladı.

Elon Musk, X’ten yaptığı açıklamada, Starlink’in mobil telefonlar için doğrudan internet hizmetine başlayacağını duyurdu. İlk aşamada, bu hizmet yalnızca ABD’deki T-Mobile kullanıcılarına sunulacak. Ancak Musk, uzun vadede bu hizmeti tüm mobil operatörlere açma planlarının olduğunu belirtti.

Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modem yongası suya düştü

İLK ETAPTA ABD

Bu gelişmeyle birlikte, kullanıcılar mobil cihazlarıyla neredeyse her yerden kesintisiz internet erişimi sağlayabilecekler. Starlink ile T-Mobile arasındaki iş birliği, ilk etapta sadece ABD’deki T-Mobile kullanıcıları için geçerli olacak. SpaceX’in “Direct to Cell” programı kapsamında, 26 yeni uydu yörüngeye yerleştirildi. Bu uydular, öncelikli olarak T-Mobile’ın ABD genelindeki hizmet alanını kapsayacak ve bu bölgelerdeki kullanıcıların kesintisiz internet deneyimi yaşamasını sağlayacak.

DİĞER OPERATÖRLER DE DAHİL EDİLECEK

Elon Musk’ın açıklamasına göre, her ülkede bir operatörle başlayıp zamanla diğer operatörlere açılacak bir planlama öngörülüyor. Bu nedenle, yakın gelecekte diğer mobil operatörlerle de bu hizmetin sunulması bekleniyor. Kesintisiz internetin sağlanmasıyla modem devrinin biteceği tahmin ediliyor.

Kaynak: TELE1