AKP’ye geçen eski İYİ Partili vekilin borçları! Maaşında haciz kararı var mı?

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 3:33 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 3:33 pm

Gazeteci Barış Pehlivan, İYİ Parti’den AKP’ye geçen Ahmet Ersagun Yücel’in borçlarını gündeme getirdi. AKP’nin vekil transferlerine 500 milyon lira bütçe ayırdığına yönelik iddiayı hatırlatan Pehlivan, Yücel’in borçları hakkında sorular sordu.

Genel seçimlerde CHP listelerinden Meclis’e giren İYİ Partili Ahmet Ersagun Yücel, partisinden istifa ederek AKP’ye geçti. Gazeteci Bartış Pehlivan vekilin borçlarını gündeme getirdi.

Pehlivan, Mustafa Balbay’ın aktardığı, AKP’nin vekil transferlerine 500 milyon lira bütçe ayırdığı iddiasından yola çıkarak şunları sordu:

“1- Çiçeği burnunda AKP milletvekili Yücel’in Bodrum Gökçe-bel’de toplamda 41 dönümlük taşınmazı var mı?
2- On milyonlarca borcu olan Yücel’in, sadece bu mülkünün üzerinde 54 ayrı haciz kararı bulunuyor mu?
3- Yücel’in borçlu olduğu yerler arasında SGK ve vergi daireleri de var mı? Kamuya olan borcu yaklaşık 5 milyon lira mı?
4- Tüm bu borçların ödenmesi için icra dairesinin emriyle kıymet takdir raporu hazırlandı mı? Bu işlemler için Ersagun Yücel’in mülklerinde, Bodrum 2. İcra Dairesi’ne yazılan talimatla 29 Nisan’da keşif yapıldı mı?
5- Yücel’in milletvekili maaşında da haciz kararı var mı?
6- Ahmet Ersagun Yücel, on milyonlarca borcunun tümünün ödenmesi ve icra dosyalarının kapatılması sözüyle mi iktidar milletvekili oldu? İddia o ya, AKP’ye transfer karşılığında 90 milyon lira aldı mı?”

Pehlivan Yücel’i sorulara ilişkin aradığını ancak kendisinin bu sorulara yanıt vermediğini yazdı.

Orhan Miroğlu ve Mehmet Metiner’den AKP’nin kurduğu baroya tepki

Kaynak: TELE1