Özgür Özel’e Dumlupınar’da ‘protokol’ engeli! “Oturun Ali Bey, oturun…”

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 1:37 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 3:56 pm

Haber: tele1.com.tr

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar’daki resmi törende kendisine protokol konuşması verilmemesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın törene geleceğini söyleyen Özel, “Oturun Ali Bey, oturun. Allah nasip ederse seneye de oturun. Ama ondan sonra yerinizde yeller eser” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Dumlupınar Halk Buluşması’nda konuştu. Valilik töreninde kendisine konuşma verilmemesine tepki gösteren Özel şunları söyledi:

“Cumhuriyetin nasıl kurulduğunun, ne bedeller ödendiğinin hepimiz farkındayız. Gün o gün olduğu gibi birlik ve beraberlik olmak içinde olmak gerekir diye düşündük, Dumlupınar’a geldik. Dedik ki, Dumlupınar’da 30 Ağustos’ta siyaset olmaz. Bayrak tek, İstiklal marşı, yürek tek hep birlikte bu günü kutlarız.

‘VALİ BEY KORKUYOR’

Resmi törenlerde, program geldi, mahçup bir şekilde aradılar; ‘Sayın genel başkanım konuşmalarda sizin protokol konuşmalarında sözünüz yok.’ Dedim ki, “Türkiye’nin dört bir yanına gidiyoruz. Neden yok?’ ‘Vali bey korkuyor.’ Korksun, ‘Bakandan emir bekliyor.’ Sorsun. Normalde buraya bakan gelmiyor biliyorsunuz. Ben gelince önce Spor Bakanı, sonra İçişleri Bakanı, sonra protokolde yer yok. Kardeşim ana muhalefet partisi protokolde üçüncü sırada. Bakanlar çok çok arkadalar.

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİNİN GENEL BAŞKANI SANA KENDİNİ EZDİRİR Mİ?”

Yerlikaya beni çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin töreni. Efendim gelin, oturalım, biz konuşalım siz dinleyin. Olur da ben emekli öğretmen çocuğu Özgür Özel olarak, Manisalı eczacı Özgür Özel olarak geleyim oturayım ama Türkiye’nin son seçimlerde 17 buçuk milyon oy almış birinci partisinin genel başkanı, genel seçimlerde Anayasa’da tarifli ana muhalefet lideri ve şu anda Türkiye’nin kuruluş olarak güç olarak da Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi. Sen gel, otur, biz konuşalım, sen dinle. Vallahi emekli öğretmen çocuğu Özgür Özel gocunmaz, eczacı Özgür Özel oturur da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanı sana kendini ezdirir mi orada?

“OTURUN ALİ BEY SONRA YERİNİZDE YELLER ESER”

5 gündür yazı, çizi… Şimdi özel kalemlerinden arıyorlar ‘Aman genel başkan gelsin.’ Geleceğim. Bize bunu layık gördünüz ya. Dumlupınar Belediyesi’ni yönetirken aynı kibir vardı. Dumlupınarlılar dediler ki bu zihniyet yönetmesin CHP’li Zekeriya Yılmaz yönetsin. Şimdi Zekeriya Bey’e de söz vermiyorlar, Kütahya belediye başkanına da söz vermiyorlar. Afyon, uşak belediye başkanlarına da söz vermiyorlar. Partinin genel başkanına da söz vermiyorlar. Neymiş, orada oturacakmış. Oturun Ali Bey, oturun. Allah nasip ederse seneye de oturun. Ama ondan sonra yerinizde yeller açar.
Biz devletin her protokolüne uyuyoruz.

“O MİKROFONU ALSAK ALIRIZ”

Anket firmalarına bastırıyorlar olmuyor. Şimdi formülü bulmuşlar. Özgür Bey her törende konuşuyor. Devlet adabını terk etmiyor. Anıtkabir’de el sıkışmadan geçmiyor. Bu normalleşme onlara yarıyor. Millet onları devleti yönetmeye layık görüyor. Biz çatışmaya geçelim… Tayyip Bey’e ‘Kavga edersek, bizimkiler arkamızda toplanır’ diye akıl vermişler. Diyeceklermiş ki açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük. Oyu bize vermelisin… Şu yüzlere bir bakın. Ellerimizde bayraklarla resmi törene gidip, konuştuğumuz zaman yalanları boşa çıkacak diye provoke etmek istiyorlar. O mikrofonu alsak alırız. Konuşmayı yapsak yaparız ama CHP olarak kavganın tarafı olamayız. Çünkü biz bu ülkeyi kuran iradeyiz. Biz olmasak o tören olmazdı.

“HÜDA-PAR’I KENDİNE İTTİFAK SEÇEN TAYYİP BEY’E DE ORTAKLARINA DA HAYIRLI OLSUN”

Onları orada protesto etmeyeceğiz. Daha çok çalışacağız. En kısa zamanda oraya CHP’li bir Cumhurbaşkanı ve bakanları götüreceğiz.

Buradan ilan ediyorum ki o törenleri biz düzenlediğimizde, o törene bir muhalefet partisinin yöneticisi, lideri geldiğinde mutlaka ona da konuşma verilecek. Onların yaptığı bu ayıbı biz yapmayacağız. Çünkü biz onlar gibi kutuplaşmadan medet uman bir parti değil, bu milletin tamamını kucaklayan CHP’yiz. Dün Ahlat’ta Devlet Bey ile Tayyip Bey, HÜDA-PAR’ın koluna girmişler, bugün burada 30 Ağustos kutluyorlar. Kimin kolundasınız? Anayasa’nın ilk dört maddesine karşıyım diyor. Ne var orada. Bayrak var. İstiklal Marşı var. Ankara başkent ona karşı. Sosyal hukuk devletine karşı. İçinde laiklik yazıyor ona karşı. Ne yapacakmış? Atatürk’ün bütün dünyadan önce seçme seçilme hakkı verdiği kadınları eve kapatacakmış, onları sahiplendirecekmiş. O gün gidiyor, onlarla kol kola giriyorlar. Seçim kazanmak için bayrağı feda eden, İstiklal Marşı’ndan vazgeçen ve bunların hepsine karşı olan HÜDA-PAR’ı kendine ittifak seçen Tayyip Bey’e de Devlet Bey’e de ortakları hayırlı uğuru olsun. Biz milletimizle ittifakız. Biz Türkiye İttifakı’yız.”

Dün ziyaret etmişti! Özgür Özel’den ‘Dilruba Kayserilioğlu’ açıklaması

Kaynak: TELE1