Gaziantep’te CHP’liler Haniye posterini indirip Atatürk posteri ve Türk bayrağı astı

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 11:52 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 12:03 pm

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı meydanda Atatürk posteri ve Türk bayrağı olmamasına tepki gösteren CHP’liler alanda asılı olan İsmail Haniye posterini indirdi. İndirilen posterin yerine Atatürk resmi ve Türk bayrağı asıldı.

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için belirlenen Demokrasi Meydanı’nda Türk bayrağı ve Atatürk resmi yerine Hamas’ın öldürülen lideri İsmail Haniye’nin posteri yer aldı. Tören alanına gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi, gaziler alanı terk etti.

Alana gelen CHP’liler ise Haniye posterini indirip yerine Atatürk posteri ve Türk bayrağı astı.

“Gaziantep bu ülkenin gazi şehridir, Kurtuluş Savaşı’nın önderliğini yapmış şehirdir. Ama maalesef ismi Demokrasi meydanı olan bu meydanda tüm Türkiye’ye bir mesaj verilmek istendi” diyen CHP’li yönetici şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı tören alanından tüm Türkiye’ye çok acı bir aber vermek istiyorum. Bu alanda Atatürk ve dostları ile Türk bayrağı olması gerekirken Haniye posteri vardı. Bugün bu posteri asanlar bu vicdanla nasıl yaşayacaksınız merak ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu değerlerini kimsenin çiğnemesine izin vermeyecektir.”

30 Ağustos: Zafer Günü “Ezelden ebede sonsuza dek Türkiye!”

Kaynak: TELE1