Özel’den Tayfun Kahraman’a yapılan muameleye tepki: Bu günü yaşatanlar hesabını verecekler

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 12:51 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 12:51 am

CHP Lideri Özgür Özel, Gezi Parkı davasından tutuklanan MS hastası Tayfun Kahraman’a, sağlık kontrolüne götürülürken kelepçe ile kötü muamele yapılmasına tepki gösterdi.

Meriç Demir Kahraman, Gezi Direnişi davasında tutuklu bulunan MS hastası eşi Tayfun Kahraman’ın sağlık kontrolüne götürülürken yaşadıklarına ilişkin sosyal medya hesabından, “Bugün Tayfun Kahraman MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne giderken, kendisine eşlik eden kolluk güçleri, sabahtan itibaren 6,5 saat boyunca, kelepçesini bileklerindeki kan akışını durduracak ve fiziki zarar verecek şekilde niye sıktı? Talimatı kim verdi” açıklamasını yaptı.

Kahraman’a yapılan muamele tepki çekerken  CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özel yaptığı açıklamada, “Tayfun Kahraman’a yapılan muamele hukuki de değildir, vicdani de değildir, ahlaki de değildir. CHP ailesi olarak bu muameleyi kendimize, hepimize yapılmış sayıyoruz. Derhal gerekli girişimlerde bulunacağız. Suçsuz yere ve hepimizin yerine cezaevinde yatan Tayfun’a bu günü yaşatanlar hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

“HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAK”

Konuya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de sosyal medya hesabından “Kimse, Tayfun Kahraman’ın kılına dokunamaz. Bu rezaletin sorumluları kimse ortaya çıkacak, hukuk önünde hesabı sorulacak. Sonuna kadar bu işin peşindeyiz” tepkisini gösterdi.

Özel’den Suavi’yi hedef gösterenlere Hüda Par’lı yanıt

Manisalı çiftçiler ürünlerini döküp Özgür Özel’e dert yandı: Seçimi hızlandıralım

Kaynak: HABER MERKEZİ