Özgür Özel’den “Kılıçdaroğlu iddianamesi” için hodri meydan! “Cesedimi çiğnemeniz lazım”

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe 12:12 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 Perşembe 1:03 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret eden Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan 3,5 yıl hapis ve siyasetten men cezası istenen iddianame hakkında da konuşan Özel ” Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım hodri meydan” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verdiği sokak röportajımdan dolayı tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda buluna  Özel hapsi istenen ve siyasi yasak talep edilen partisinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame hakkında da konuştu.

Özgür Özel açıklamasında  “Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Hapse mi atacaksınız? Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan. Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa onun oturması gereken yere (sanık sandalyesine) gidip ben oturacağım.” dedi.

Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak gelir mi? Avukatı TELE1’e anlattı

İşte Özgür Özel’in açakalmalarının satır başları:

Değerli basın mensupları. Sizin işinizin bir parçası bizim görevimizin parçası. Cezaevlerinin önlerinde haksız tutuklamalara karşı, ziyaretler, çıkışında açıklamalar… Bunlar Türkiye’nin hak ettiği şeyler değil. Türkiye’deki gazeteciler de 33 yaşındaki genç bir Cumhuriyet Kadını da hak etmiyor. Biz de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye’nin diğer sorunlarının üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dilruba’yı ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur.

“ANAYASAL HAKTIR”

Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun, herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır bu da Anayasal haktır. Siz bu hakkı tartışmaya açıyorsanız despotsunuz demektir. İktidardasınız ama yaptığınız işin büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona genç bir kadının söyledikleri sanki sizin iktidarınızı yıkacakmış diye ona karşı en olağan dışı refleksleri göstermek, sosyal medya linçleri başlatmak, tutuklanma kampanyaları başlatmak, savcıları da yatarı olmayan bir suçtan neredeyse 1 aya varacak süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmeye yeltenmek, tamamen yönetimdeki savrulmanın ifadesidir.

Dilruba ile görüştüm, kendisi ne söylediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından yaptığı röportajı ve orada ne kast ettiğini ne kast etmediğini gerçek düşüncelerini kendisi paylaşacak. Bu vakitten sonra, içerde geçirdiği her dakika hukuksuzken, biz 3 Eylül günü serbest kalacağını ümit ediyor. Ben kendisini 9 Eylül günü partimizi 101′,inic kuruluş yıldönümünde Ankara’daki törenlere ve akşamki konsere davet ettim. Konserde Şevval Sam olacak, Kendisi de en çok istediği şeylerden birisinin  Şevval Sam’ı canlı dilemek olduğunu söyledi. Dilruba’nın hiç değilse bu istediğini boşa çıkaracak bir durumla karşı karşıya kalmayız.

AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kendisi de hukukçu olan AKP’li Özlem Zengin de benzer bir değerlendirme yapmıştı. Tutuksuz yargılanması gerekir. Zaten tutuklanmayı gerektirecek bir suçlamayla yargılanmıyor.

Ben dün Dilara ile konuştum. Dilara başörtüsünden dolayı talep ettiği bir görevde, bu görevde alamazsın sana kongrede veremeyiz diyenlerin ayrımcılığı ile karşı karşıya kalmıştı. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin ortaya koymuş oldukları yaklaşım son derece kıymetli, o ayrımcılığa ortak olamadıkları ve ne kadar mesafeleri olduklarını ifade ettiler. Dilara’yı da davet ettim, Dilruba’yı da davet ettik.

CHP ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını hep birlikte savunacak bir partidir. Ümit ediyorum 101’inci kuruluş yıl dönümüzde davetliler içinde, Soma’daki mağdurlardan tren kazasındaki mağdurlara, Diyarbakır annelerinden İstanbul’da Cumartesi Anneleri’ne kadar 101’inci yılda çok sayıda davetlimiz olacak. Bunların yanında Dilara ile Dilruba’yı görmek istiyoruz.

“TÜRKİYE’NİN BU SAÇMA SAPAN TARTIŞMALARDAN KURTULMASI LAZIM”

Türkiye’nin bu saçma sapan tartışmalardan bir an önce kurtulması lazım. Toplumu gererek iktidarda tutunmaya çalışanlara şunu söylemek istiyorum. Türkiye’ye bunu yapamayın, tarihe bir de giderken bunları yaptılar diye geçmeyin. 33 yaşındaki genç bir kadını bir mikrofona söylediği sözlerden dolayı kınayabilirsiniz eleştirebilirsiniz, ama haksız hukuksuz yere hapsedemezsiniz. Diğer tarafta Türkiye’de örtünmesinin ya da örtünmemesinin tercihlerinin tam bir özgürlük içinde olması lazım.

Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebine CHP’den ilk tepki

Biz CHP olarak bunun teminatıyız. Herkesin meseleye böyle yaklaşması lazım. Kimin başını örtüp örtmeyeceğine o kişiden başka kimse karar veremez. Bu işe iki taraftan birden istikamet vermeye çalışanlara baskı uygulamaya çalışanlara diyoruz ki işinize bakın haddinizi bilin. Türkiye bir özgürlükler ülkesidir. Bu Türkiye 100 yıl önce kurulmuş ve Anayasal bir ülkedir. Bütün darbe ve haksızlıklara rağmen bu  günlere geldik. Son 22 yılda yaşatılanların geldiği nokta da utanç vericidir. İktidara da diyoruz, karışmayın milletin yakasından düşün,

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIKALAMASI

Dün öğrendik ki önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep eden bir iddianame hazırlanmış ve kendisini birileri yargılamak istiyor. Şunu ifade etmek isterim ki CHP Genel Başkanlığı’nı devraldığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu partinin Genel Başkanlığı koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir.

ATATÜRK’TEN BUGÜNE GENEL BAŞKANLAR

Tüm genel başkanlar gibi Atatürk boynunda idam fermanıyla bu yola çıkmıştır. Suikast girişimlerine muhatap olmuştur ve canını ortaya koyup bu ülkeyi kurtarmış ve bu cumhuriyeti kurmuştur. İsmet Paşa savaş meydanlarında canını ortaya koymuş suikast girişimlerine muhatap olmuş her türlü tehditlere rağmen dimdik durmuş bir genel başkandır. Bülent Ecevit, suikast girişimi olacak mitingi iptal et diyenlere, ‘O mitinge gideceğim ben görevimi yapacağım onlar da görevini yapsın’ demiş. Uğradığı suikast girişiminde dahi dimdik ayakta durmuş bir genel başkanımızdır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargılanacağı davanın duruşma tarihi belli oldu

Altan Öymen 12 Eylül Darbesi’nden sonra cezaevinde yatmış, Deniz Baykal cezaevinde yatmış. Kemal Kılıçdaroğlu PKK’nın kurşunlarına hedef olmuş. Bir şehit cenazesinde linç girişimine uğramıştır. Genel Başkanlığı’mın daha ilk ayılarında daha ilk aylarında kendi memleketimde organize edilmiş bir güruh tarafından cenazeye sokulmamak, ‘Ölümü gözümü alırım, kendi memleketimde cenazeye gitmemeyi göze almam deyip’ Şehit cenazesinde saldırıya uğramışızdır. Atatürk’ün emanetine sahip çıkarken bir santim eğilmedik geri adım atmadık.

KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME SİNAN ATEŞ’İN KANINI ÖRTMEZ

Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin ve gündemden düşmüş olmanın milletin gözünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunu ayıbını örtmek için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan bir takım silahşorları tarafından yazılmış kabul edilmiş iddianameler üzerinde n ortaya koydukları bir kurgudur. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez.

Kılıçdaroğlu: Altı Ok yeniden yorumlanmalı

Kendi evlatlarının kendi atadıkları ülkü ocakları başkanının Ankara’nın ortasında uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasını da o cinayet duyulduğu andan itibaren MHP’den bir taziye tweeti bir tepki tweeti anaya babaya eşe bir taziye telefonu, bir cenazeye katılım. Her şeyi bıraktım geride kalan iki kız evlada bir sahip çıkma bir başını okşama yapamayacak, sorumluluğu örtmez örtmeyecek.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN HODRİ MEYDAN: CESEDİMİ ÇİĞNEMENİZ LAZIM

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için vız gelir tırs gider. Hapse mi atacaksınız? Önce bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan. Sayın Kılıçdaroğlu yargılayacaklarsa, Kılıçdaroğlu’nun o sanık sandalyesinde götürüp de oturur mu bence oturmamalı. Onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım bu kadar net. Hepsi haddini bilsin. CHP’nin hangi genel başkanını korkuttunuz da hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanı sindireceksiniz. 1 milyon 460 bin üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz bizi yargılarsınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ