Eve gelen kargoya imza atmayın!

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe 8:35 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 Perşembe 11:41 am

Dolandırıcılık faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de internet veya kargo alışverişlerinde farklı yöntemlerle sahte çek veya senet imzalatan dolandırıcılar türedi.

Senet dolandırıcılığı vatandaşları mağdur etmeye devam ederken internet veya kargo alışverişlerinde farklı yöntemlerle sahte çek veya senet imzalatıldığı ortaya çıktı.

Memurlar.net’e konuşan hukukçu Cüneyt Toroman, “Evinize gelen kargo veya yemek fişi gibi belgelere imza atmayın. Çünkü imza atmanızı zorunlu kılan bir husus yok. Kargocu gibi kapıya gelerek daha önce evrakların arasına koydukları çek veya senetleri imzalatabiliyorlar. Ondan sonra bu belgeleri başka kişilere devrediyorlar. Bunun hukukta çözümü var. Böyle bir senet işleme konulursa imzalayan kişi, temel borç ilişkisine dayanan borcunun bulunmadığına dair dava açmalı” dedi.

‘MAHKEMELER DUYARSIZ’

Mahkemelerin çek ve senet davalarında duyarsız davrandığına dikkat çeken Toraman şöyle devam etti:

“Çek veya senet işin içine girdiğinde başka bir konuyu araştırmaya gerek duymuyorlar. Ama her senedin veya çekin mutlaka temel borç ilişkisi ve hukuki dayanağı olmalı. Bu soruna Yargıtay’ın acil çözüm bulması lazım. Vatandaşların bu konuda yapacakları pek bir şey yok. Sorun Yargıtay’ın olumsuz kararlarından kaynaklanıyor.”

Yurt dışı siparişlerindeki kargo vergi oranına dev zam!

Kaynak: memurlar.net