İtalya’da batan lüks yatın mühendisi ve kaptanına ihmal soruşturması!

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 3:15 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 3:15 pm

İtalya’da savcılık, Sicilya Adası açıklarında batan ve aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah’ın da bulunduğu 7 kişinin yaşamını yitirdiği lüks yat için soruşturma başlattı. Süper yatın gemi mühendisi Tim Parker Eaton soruşturma kapsamına alındı.

İtalya’nın Sicilya Adası açıklarında batan ve aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah’ın da bulunduğu 7 kişinin yaşamını yitirdiği “Bayesian” adlı lüks yatın gemi mühendisi Tim Parker Eaton da şüpheliler listesine alındı. Eaton, kazanın ardından İtalyan savcılar tarafından soruşturma altına alınan ikinci mürettebat üyesi oldu. Geçtiğimiz hafta Sicilya Adası açıklarında batan “Bayesian” adlı lüks yatın kaptanı James Cutfield hakkında “kusurlu gemi kazası” ve “çoklu cinayet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Yeni Zelandalı kaptan pazar günü gerçekleşen sorgulamada iki saat boyunca ifade vermişti.

Lüks yat faciasında İngiliz milyarder ve kızının ardından son cesede de ulaşıldı

“CESETLER SOLDAKİ KABİNDE BULUNDU”

Savcı Raffaele Cammarano, olay sırasında yattakilerin nefes alabilecekleri boşluklar aradığı bilgisini verirken, “Yolcuların cesetleri soldaki kabinde bulundu. Hepsi burada bir arada uyumuyordu. Hayatını kaybedenlerin kaçmaya çalıştığı neredeyse kesin” ifadelerini kullanmıştı.

İHMAL VE ÇOKLU CİNAYET ŞÜPHESİ

Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio daha önce yaptığı bir açıklamada, “İhmal ve çoklu cinayet suçlamasıyla soruşturuluyor. Bu iş aceleyle yapılamaz. Suçların kime atfedilebileceği anlaşılmalıdır. Bunun ucu kaptana, mürettebata veya gemiyi yapan firmaya gidebilir” dedi.

NE OLMUŞTU?

İtalya’nın Sicilya Adası açıklarında 19 Ağustos’ta batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah’nında bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: TELE1