Trump ve Harris’in karşılaşacağı canlı yayının tarihi netleşti

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 1:19 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 1:19 am

Donald Trump, Kamala Harris ile ilk televizyon tartışmasını 10 Eylül’de yapacaklarını “Yoldaş Kamala Harris ile bir tartışma için Radikal Sol Demokratlarla anlaşmaya vardım” sözleriyle duyurdu.

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris ile 10 Eylül’de yapılacak canlı yayında karşı karşıya gelecek.

Eski ABD Başkanı Trump, kendi kurduğu sosyal medya platformu Truth Social’dan yaptığı açıklamada “Yoldaş Kamala Harris ile bir tartışma için Radikal Sol Demokratlarla anlaşmaya vardım” ifadesini kullandı. Tartışma programının 10 Eylül’de ABC kanalında yayınlanacağını ifade eden Trump, yayının Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinden canlı yapılacağını aktardı.

BİDEN İLE YAPILAN CANLI YAYINLA AYNI OLACAK

Trump ayrıca “Kurallar belki de sahtekar Joe Biden hariç herkes için iyi sonuçlanmış gibi görünen son CNN tartışması ile aynı olacak. Tartışma ayakta olacak ve adaylar not veya kopya kağıtları getiremeyecek” dedi. Trump’ın paylaşımı “adayların konuşmadığı zamanlarda mikrofonların sesinin kısılması” gibi tartışma protokolleri konusunda Harris’in kampanya ekibiyle yaptığı müzakerelerin ardından geldi.

ABC kanalına güvenmediğini belirterek kanal için “Fake News” (Sahte Haber) tabirini kullanan Trump, canlı yayın tartışmasına daha önce “katılacağı”, iki gün önceki paylaşımında ise “katılmayabileceği” yönünde farklı açıklamalar yapmıştı.

Robert F. Kennedy Jr başkanlık yarışından çekildi! Trump’ı destekleyecek

Kaynak: AA