Ziraat Bankası borcunu ödeyemeyen çiftçinin arazilerini satışa çıkardı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 6:40 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 6:40 pm

Türkiye’nin dört bir yanında, giderlerin artmasına direnemeyen ve Ziraat Bankası’na olan kredilerini ödeyemeyen çiftçilerin arazileri, satışa çıkarıldı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz birçok sektörü olduğu gibi tarımı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçiler, artan maliyetlere dikkat çekerek geçinemediklerini belirtirken, borçları da günden güne katlanmaya devam ediyor.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN ÇİFTÇİLERİN TARLALARI SATIŞTA

Ziraat Bankası, aldıkları tarım destek kredisini ödeyemeyen çiftçilerin arazilerini ihaleyle satıyor. Ziraat Bankası’nın sitesinde yayınlanan ilanlara göre, satışa çıkarılan binlerce arazinin fiyatları 1 milyon ile 10 milyon lira arasında değişiyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 2023 Haziran’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50 oranında artarak 471 milyar TL’den 710 milyar TL’ye yükseldi.

Ziraat odalarına göre, çiftçilerin borcunu kapatmak için kullandığı yeni kredilerin de takibe düşmesi ihtimali yüksek. Türkiye’nin dört bir yanında Ziraat Bankası’na olan kredileri ödeyemeyen üreticilerin arazileri, Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarıldı.

İHALEYLE SATIŞA ÇIKTI

Ziraat Bankası’nın sitesindeki bilgilere göre, Kırklareli Erikler köyünde 9 milyon 175 bin TL’ye bir çiftlik, Çorum Mecitözü’nde 4 dönümlük tarım arazisi ise 18 milyon 302 bin TL’ye ihaleye çıkarıldı.

Samsun Salıpazarı’nda 17 dönümde ekili fındık bahçesi 2,5 milyon TL’ye, Diyarbakır Darköprü’de 42 dönümlük tarla 10 milyon TL’ye, Tekirdağ Süleymanpaşa’da arsa, ahır ve bir köy evi 13 milyon TL’ye satışa çıkarıldı.

Şanlıurfa Viranşehir’de 17 milyon 250 bin TL’ye 310 dönümlük tarla, Aydın’ın Söke ilçesinde  63 dönümde ekili zeytinlik 4 milyona TL’ye satılacaklar arasında yer aldı.

Çiftçi isyanda! ‘Hükümet istifa’ sesleri. Bursa’da yol kesti İzmir’de karpuz eylemi yaptı

Tarımda korkulan oldu! Çiftçiler ürünü toplamadan tarlayı sürmeye başladı

“Kan ağlıyoruz” diyen çiftçiler dert yandı: Böyle devam ederse çiftçi kalmayacak

Tarım mitingi öncesi üreticiden isyan: AKP’nin yaptığı çiftçiye “öl” demek

Türkiye'nin dört bir yanında, giderlerin artmasına direnemeyen ve Ziraat Bankası'na olan kredilerini ödeyemeyen çiftçilerin arazileri, satışa çıkarıldı.

Kaynak: ANKA