‘Koyun’ cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 6:26 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 6:30 pm

Denizli’de bahçe sahibi bahçesine giren koyun sürüsü nedeniyle çobanı tüfekle öldürdü. O anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tekkeköy Mahallesi’nde 75 yaşındaki Mehmet Ali Aslan, incir bahçesine giren koyun sürüsü nedeniyle öfkeye kapıldı. Eline av tüfeğini alan Mehmet Ali Aslan, sürünün sahibi olan Hikmet Duman ve ailesinin yaşadığı evin önüne kadar gitti.

Yaşlı çiftçinin hakaretleri üzerine seslerin geldiği yere doğru ilerleyen Hikmet Duman’ın akrabası, kendisine doğru 2 el ateş edildiğini görünce panikle kaçtı. Silah seslerinin duyulmasının ardından diğer aile üyeleri de olay yerine gelince ortalık bir anda karıştı. Yaşanan arbede sırasında Mehmet Ali Aslan’ın ateşlediği silahtan çıkan saçmalar, Hikmet Duman’ın karnına isabet etti.

ÇOBAN HAYATINI KAYBETTİ

Çobanın kanlar içerisinde yere yığıldığını gören aile üyelerinin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalede bulunduğu Duman’ı ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesine kaldırdı.

Kaldırıldığı hastanede Duman, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Mehmet Ali Aslan ise jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen Aslan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bahçeye giren sürü nedeniyle başlayan ve cinayete dönen olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Mehmet Ali Aslan’ın elinde tüfekle ailenin evinin önünde beklediği, daha sonra kendisine yönelen bir kişiye tüfekle iki el ateş ettiği anlar yer aldı.

Silah seslerinin duyulması üzerine çevredeki birçok vatandaş olayın yaşandığı yere yönelmesi dikkat çekti. Bahçe sahibi ile çoban aile arasında yaşanan arbede anları da güvenlik kameralarına yansıdı. Sürü sahipleri, Mehmet Ali Aslan’ın elindeki tüfeği almak için çabaladığı sırada ateşlenen tüfek nedeniyle Hikmet Duman’ın karnından yaralandığı ve yere yığıldığı görüntüler görenleri dehşete düşürdü.

Çoban cinayeti,

Kaynak: İHA