Mardin’de işkence evine mahalleli kapıyı kırarak girdi! Çocuklar kelepçeli bulundu

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 4:50 pm

Mardin’in Artuklu ilçesinde 3- 4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı öne sürülen Suriyeli H.A.  gözaltına alındı. Mahallelinin elleri plastik kelepçe ile bağlı halde bulduğu çocuk hastaneye kaldırıldı. Baba H.A.’yı linç edilmekten polis ekipleri kurtardı.

Mardin’in Artuklu ilçesi Savur Kapı Mahallesi’nde bir babanın çocuğuna işkence ettiği öne sürüldü. Mahalleli, Suriyeli madde bağımlısı olduğu ileri sürülen H.A.’nın, henüz ismi öğrenilmeyen 3- 4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı iddiasıyla polise ihbarda bulundu. Bölgeye gelen ekipler, H.A.’nın yaşadığı evde arama yaptı.

Artuklu ilçesinde 3-4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı iddia edilen Suriyeli H.A.’nın ardından ismi öğrenilmeyen eşi de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

“ÇOCUK 2 AYDIR İŞKENCE GÖRÜYOR”

Mahallelilerden Behçet Kaymaz, çocuğun 2 aydır işkence gördüğünü belirterek, “Çocuğun babası Suriyeli ve madde bağımlısıdır. 2 ay önce bu eve geldiler. 2 aydır bu çocuğa işkence uyguluyorlar. Gözaltına alınan babasının karakolda işkence yaptığını itiraf ettiğini öğrendik. Kendi ağzıyla ‘ben çocuğuma işkence yapıyorum’ demiş. Dün arkadaşlarımla ileride oturuyorduk. Sonra mahalledeki çocuklar yanımıza gelerek, çocuğa işkence yapıldığını söylediler. Biz de hemen eve geldik, kapıyı açan olamayınca kapıyı kırıp içeri girdik.” dedi.

Kaymaz, çocuğun işkencelerden bitkin düştüğünü anlatarak, “Çocuğu dışarı çıkardık, bitkin düşen çocuğa su ve yemek verdik. Sonra polis memurlarımıza haber verdik. Polis gelerek müdahale etti. Çocuğu hastaneye, anne ve babayı da karakola götürdüler. Hala gözaltındalar. Bizler bu çocuğun devlete teslim edilmesini istiyoruz. Anne ve babasının da büyük bir ceza almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahallelinin elleri plastik kelepçe ile bağlı halde bulduğu çocuk hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Mahalleli, gözaltına alındığı sırada baba H.A.’ya linç girişiminde bulundu. H.A.’yı linçten polis kurtarırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Narin’in annesi: Bulunursa kızımla çiftetelli oynayacağım

Kaynak: DHA