Rum bakan öldürülen Türk çocukların fotoğrafını paylaşıp özür diledi

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 7:53 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 7:53 am

Güney Kıbrıs’ın eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 1974 yılında EOKA tarafından katledilen çocukların Türk çocukların fotoğrafını paylaşıp “Sevgi dolu masum yavrularım, hayatınızın ipliği bu kadar aniden ve acımasızca kesildiği için çok üzgünüm” yazdı.

Güney Kıbrıs’ın eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli 50 yıl önceki katliam nedeniyle özür diledi.

Sözcü’de yer alan habere göre, 1974’te Rum EOKA terör örgütü tarafından katledilen Türk öğrencilerin fotoğrafını paylaşıp özür dileyen Markulli şu ifadeleri kullandı:

“Bu çocuklar öldürüldü. Katiller herkesçe bilinmesine rağmen hiç kimse adalet önüne çıkarılmamıştır. Hiç kimse bu iğrenç suçlar için cezalandırılmamıştır. Sevgili çocuklarım, sevgi dolu masum yavrularım, hayatınızın ipliği bu kadar aniden ve acımasızca kesildiği için çok üzgünüm. Bugün 56-57 yaşlarında olacaktınız, çoğunuz muhtemelen mutlu bir evlilik yapmış, çocuk ve torun sahibi olmuş olacaktınız. Suçluların cezalandırılması için bugüne kadar hiçbir şey yapmayan bir devlet ve bu devletin vatandaşları olarak bizler değersiziz.”

Markulli, Maraş İlkokulu öğrencilerinin 1974’teki fotoğrafına şu notu düştü:

“Bu fotoğraftaki tüm çocuklar (savaş esiri olarak yakalanan öğretmenleri ve ailesiyle birlikte saklanarak hayatta kalan Şafak Nihat hariç) 14 Ağustos 1974’de EOKA-B suç örgütünün mensupları tarafından öldürülmüştür. En son sırada sağdan ikinci çocuk olan Şafak, daha sonra toplu mezarın yerini göstermiştir.”

Winner ceket furyası Kıbrıs’ta! Ersin Tatar da giydi

Kaynak: TELE1