Direnişteki CarrefourSA işçilerine polisten sert müdahale: 6 gözaltı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 6:47 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 6:47 pm

CarrefourSA depo işçileri, taleplerinin yerine getirilmesi için yaptıkları iş bırakma eylemlerinin 15. gününde polis müdahalesiyle karşılaştı. Yerlere yatırılan işçilere ters kelepçe ve biber gazı uygulandı.

İstanbul Esenyurt’taki CarrefourSA deposunda, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, işten atılan sendika temsilcilerinin geri alınması ve maaşlarına zam yapılması talebiyle 15 gündür eylem yapıyor.

İşçiler CarrefourSA deposu önündeki eylemi bugün alışveriş merkezine taşıdı. İki farklı alışveriş merkezinde protesto eylemi yapan işçilere Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezi önünde polis müdahale etti.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, yaptığı açıklamada, protesto amacıyla içinde Carrefour bulunan Zeytinburnu’ndaki bir alışveriş merkezine geldiklerini ancak, güvenlik personelinin polis çağırdığını ve kendilerine müdahale edildiğini anlattı. Polisin biber gazı sıktığını ve işçileri yere yatırdıklarını söyleyen Acar, 6 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

CarrefourSA’da kriz büyüyor! Polisten işçilere sert müdahale

CarrefourSA, işçi

Kaynak: ANKA