Ali Erbaş sonunda Atatürk’ü hatırladı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:30 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:35 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Milli bayramlarda dahi hutbelerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini geçirmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu kez şaşırttı. Sosyal medya hesabından Malazgirt ve Büyük Taarruz mesajı paylaşan Erbaş, bu kez Atatürk’ü de andı.

Cuma hutbelerinde ve milli bayram mesajlarında Atatürk’ü anmadığı için sık sık eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şaşırttı. Sosyal medya hesabından Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz’a ilişkin mesaj paylaşan Erbaş şu ifadelere yer verdi:

“Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden #MalazgirtZaferi’nin 953’üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi #BüyükTaarruz’un 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun.”

DİYANET ANMAMIŞTI

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 23 Ağustos 2024 tarihli ve ‘Âdâb-I Muâşerette de Rehberimiz Allah Resûlü (s.a.s)’dir’ konulu hutbe hutbenin son kısmında Zafer Haftası’na değinildi. Şehitler ve gazilerin anıldığı kısımda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ise yine adı dahi geçmeden yangınlar meselesinden bahsedildi.

Diyanet geleneği bozmadı, Zafer Haftası mesajında da Atatürk’ü anmadı

 

Kaynak: HABER MERKEZİ