Faruk Bildirici: Gazetecilere düzeltme yapılmadı en yüksek ara zam TELE1’de oldu

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 8:20 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 8:20 am

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici bugünkü yazısında hangi medya şirketlerinin çalışanlarına zam yaptığını hangilerinin yapmadığını yazdı. Öte yandan Bildirici en yüksek ara zammı TELE1’in yaptığını söyledi.

AKP’nin yanlış ekonomi politikaları vatandaşı ekonomik darboğaza sokarken, bunu haber yapan gazeteciler de aynı ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Özel sektörde çalışanların azıları Temmuz’da ara alırken, medya şirketlerinin de bazılarında zam yapıldığı görüldü.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici Duvar gazetesinde yazdığı yazıda hangi medya şirketlerinin ara zam yaptığını hangilerinin yapmadığını aktarırken, en yüksek ara zammı TELE1’in yaptığını bildirdi.

İşte Faruk Bildirici’nin yazısının ilgili bölümü:

Gazeteciler, iktidar medyası, muhalif medya diye ikiye bölünmüş durumda ama mesele çalışanların ücretleri olunca böyle bir ayrım kalmıyor. Medyanın büyük bölümünde gazeteciler, temmuz ayında asgari ücrete yakın düzeydeki ücretleriyle öylece kalakaldılar.

Yılın ikinci yarısı için hangi medya kuruluşunda çalışanların aylıklarında artış yapıldığını sorup soruşturdum; Cumhuriyet, DHA, Ekonomim, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Posta, Sözcü TV, Karar, Sabah ve KRT’de ücretlere temmuzda ara zam yapılmamış. Habertürk TV’de ara zam yapılacak denilmiş ama halen üstünde çalışıldığı söyleniyor.

BirGün’de yüzde 25, ANKA’da yüzde 12-24, NTV’de yüzde 20 oranında artış oldu. Haber Global’de de yüzde 20 ara zam oldu ama geçen yılbaşında da ücretler sadece yüzde 30 artırılmıştı. Yılbaşında ücretleri yüzde 50 dolayında artıran Now TV’de temmuzda da yüzde 15 oranında zam yapıldı. En yüksek artış ise yüzde 32-33 ile Tele1’de oldu.

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun, 12 Mayıs’ta, “Halk TV, çalışanlarının, zorlaşan hayat şartları altında daha fazla ezilmemesi için haziran ayında aylıklarda imkanların elverdiği ölçüde yeni bir düzeltme daha yapılacaktır” paylaşımı yüksek artış beklentisine yol açtı. Ama sonra çalışanların ücretlerinde 1000 ile 2.500 lira arasında değişen seyyanen artışlar yapıldı. Bu düzeltmeler herkesi de kapsamadı.

Kaynak: TELE1