AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Dilruba bence tutuksuz yargılansın

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 8:09 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 8:09 am

Haber: Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında “Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkenvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba K.’ya hakkında açıklamalarda bulundu. EKOL TV’de konuşan Zengin; “Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest kalacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Zengin tutuklanan Dilruba hakkında üslup sorunu olduğunu söyleyerek, “Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlemedim. Her konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Her bir maddesini de ben kendisine izah ediyorum” şeklinde konuştu. Zengin ayrıca Dilruba K.’nin yargı süreci hakkında, “İlk duruşmada büyük ihtimal serbest kalacaktır” dedi.

“İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULMALI”

Zengin, “Sosyal medya mecraları, kuralsız alanlar olamaz. Burada kafama göre takılıp istediğime söverim gibi bir durum söz konusu olmamalı. Bu mecraların hukuki bir çerçeveye kavuşması gerekiyor” dedi. Özellikle Youtube ve Instagram gibi platformların, televizyon gibi düzenlemelere tabi olması gerektiğini belirten Zengin, “Bu mecralar hukuktan ve toplumsal düzenin korunmasına dair mevzuattan ayrı olamaz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, sosyal medyadaki hukuki boşlukları eleştiren Zengin, bu sorunların çözümü için ihtisas mahkemelerinin kurulmasını önerdi. Sosyal medya ve dijital uygulamalarla ilgili yargılama süreçlerinin yavaş ve yetersiz olduğunu belirten Zengin, “Belki de bu konuda ihtisas mahkemeleri kurmak gerekiyor. Bu sosyal medya habitatları hayatımızı rahatsızlığa doğru itiyor” diye konuştu.

Özlem Zengin, sosyal medyanın mevcut durumunun, toplumun değerleriyle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. “Ortak değerler yaşadığımız toplumun bize verdiği değerlerdir. Bu nedenle hukukun ve yeni hukuk alanlarının inşa edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bunu da gördük! Baro başkanı, AKP il başkanı oldu

Kaynak: HABER MERKEZİ