Musa Özuğurlu Nasrallah’ın İsrail açıklamalarını yorumladı! Saldırılar devam edecek mi?

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 8:29 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 8:38 pm

Haber: Haber Merkezi

TELE1 Ankara Haber Müdürü Musa Özuğurlu, Lübnan’dan yaptığı yayında, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın açıklamalarını TELE1’de yorumladı. Saldırıların devam edip etmeyeceği hakkında konuşan Özuğurlu, Nasrallah’ın “Tatmin olursak yeni bir saldırı düzenlemeyeceğiz, operasyon yerini bulmadıysa ikinci bir askeri operasyon düzenleyebiliriz” dediğini aktardı.

Orta Doğu’da gerilim giderek tırmanıyor. İsrail’in Hizbullah Komutanı Fuad Şükür’ün öldürülmesiyle sonuçlanan saldırısı sonrası Hizbullah misilleme yaptı. İsrail’in belirttiğine göre Hizbullah tarafından bin adet füze atıldı. Bu füzeler havada imha edildi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise bin değil 340 füzenin ateşlendiği bunlardan 11’nin hedefi bulduğu, hedefi bulan füzelerin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan TELE1 TELE1 Ankara Haber Müdürü Musa Özuğurlu, Nasrallah’ın konuşmalarını yorumladı. Nasrallah’ın İsrail’in binlerce füze imha edildi söylerine yanıt verdiğini belirten Özuğurlu, “Nasrallah, kendilerinin binlerce değil 300 füze atmayı hedeflediklerini ancak bu sayının 320’ye çıktığını sahadaki askeri birimlerin 340’a çıkarttığını söyledi” dedi.

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Hizbullah’tan İsrail’e: Misilleme yapacağız

Bu füzelerden bazılarının hedefe ulaşmasının Hizbullah tarafından önemli olduğunun belirtildiğini söyleyen Özuğurlu, Nasrallah’ın İsrail’de vurulan yerleri de açıkladığını belirtti. Özuğurlu, Nasrallah’ın, ” ‘Biz Fuad Şükür’ün öldürülmesinin ardından  askeri istihbarat binasını vurduk. Bu Tel Aviv’in 1 kilometre dışlında yer alan bir birim’ ” dediğini de aktardı.

SALDIRILAR DEVAM EDECEK Mİ?

Özuğurlu, Nasrallah’ın saldırıların devam edip etmeyeceğine dair ise, ” ‘Bundan sonrası için atış yaptığımız yerle ilgili tatmin olursak yeni bir saldırı düzenlemeyeceğiz. Eğer operasyonun tam anlamıyla yerini bulmadığıyla ilgili sonuca varırsak İsrail’e ikinci bir operasyon daha düzenlenebilir’ dediğini söyledi.

Nasrallah’ın açıklamalarını yorumlayan Özuğurlu, “Nasrallah bir taraftan bir hedefi vurduklarını ifade ediyor. Bu da ortada muğlak bir ifade oluyor. Diğer taraftan da İsrail’in ortaya attığı ifadelerin tamamen yalan olduğunu, kendilerine yönelik İsrail’in zarar veremediğini ifade ediyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ