8 yaşındaki Narin’den günlerdir haber yok! Kan izleri başkasına ait

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 5:51 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 8:49 pm

Haber: Haber Merkezi

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. Narin’in evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıklar üzerinde bulunan kan lekelerinin başka bir çocuğa ait olduğu açıklandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta öğle saatlerinde Kuran kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca saat 21.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personelinin görev aldığı çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek veriliyor. Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı.

Valilikten “Kayıp Narin” açıklaması! Sosyal medyada çıkan iddialara yalanlama

YOL KENARINDA TERLİĞİ BULUNDU

Arama çalışmalarından dün gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.

KAN LEKELERİ BULUNDU

Narin Güran için arama çalışmaları sürerken, evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınlarının kayalıklar üzerinde tespit ettiği kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı.

BAŞKA BİR ÇOCUĞA AİT

Yapılan incelemelerin sonucunu Diyarbakır Valiliği sosyal medya hesabından paylaştı. Valiliğin yaptığı açıklamada kan lekelerinin başka bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında;
Kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür.
Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.
Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.
Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir.”

 

 

Kaynak: DHA