Efsane direktör Daum’a taziye mesajları yağdı!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 4:41 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 4:41 pm

Haber: Haber Merkezi

Bir süredir kanser tedavisi gören efsane teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayata veda etti. Efsanevi teknik adamın ölümünün ardından Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor başta olmak üzere spor camiasından taziye mesajı yağdı.

Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’da teknik direktörlük yapan Christoph Daum’dan acı haber geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören Alman hoca, 70 yaşında hayatını kaybetti. Efsane direktörün ölümünün ardından spor kulüpleri de taziye mesajları paylaştı.

Alman efsanenin eski kulüpleri Beşiktaş ve Fenerbahçe başsağlığı mesajları yayınladı. Ayrıca Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza da Daum’u unutmadı:

BEŞİKTAŞ

Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

FENERBAHÇE

Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Aziz Yıldırım, da Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Christoph Daum için taziye mesajı yayımladı.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe’nin 2003-2004 ve 2004-2005 şampiyonluklarında takımımızın teknik direktörü olan, Futbol takımımıza kişilikli bir futbol anlayışı aşılayan, değerli futbol insanı Christoph Daum’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Hocamız Christoph Daum’a Allah’tan rahmet, değerli ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileklerimi sunarım.”

GALATASARAY

Ülkemizde geçmiş yıllarda Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nde teknik direktörlük görevlerinde bulunan, Türk futboluna hizmetleri daima hatırlanacak olan Christoph Daum’un vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden Christoph Daum’un ailesine, yakınlarına ve tüm sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.

ALEX DE SOUZA

“Beni Türkiye’ye getiren en önemli isimdi. Fenerbahçe’deki sportif başarımdan dolayı bu beyefendiye çok şey borçluyum. Benim için yaptıklarınız için çok teşekkür ederim. Hayatımdaki çok önemli bir insanı kaybettiğim,üzücü bir gün benim için. Ailesine,arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.Bu zor zamanları atlatacak sabır ve güçleri olsun.”

TUNCAY ŞANLI

“Christoph Daum’un mekanı cennet olsun. Çok güzel zamanlarımız geçti, üzüldüğümüz anlar da oldu. Kendisinden son günlerinde de haber alıyorduk, iyi değildi. Psikolojik olarak kendini iyi tutmaya çalışıyordu ama maalesef kaybettik. Fenerbahçe ve Türk futboluna güzel hizmetleri oldu. Beni ve benim gibi birçok oyuncuyu Fenerbahçe’ye kazandırdı. Başımız sağ olsun. Bir teknik direktör olarak sahaya çıktığımda dönem dönem Daum ile yaşadıklarım aklıma geliyor. Onun babacanlığını yansıtmaya çalışıyorum. Oyun ve hayat disiplini anlamında bize inanılmaz katkıları oldu. Ondan öğrendiklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Şampiyonluğu kaybettiğimizde bile yanımızda olup, bize destek vermeye çalıştı. En son belgeli için Türkiye’ye geldiğinde çok güzel sohbetimiz oldu, eskilere gittik. Mekanı cennet olsun, sabır diliyorum.”

BAYERN MÜNİH

“FC Bayern, Christoph Daum’un anısına futbol camiasıyla birlikte yas tutuyor.”

FC BAYERN BAŞKANI HERBERT HAİNER

“Tüm futbol camiası gibi FC Bayern de Christoph Daum’un ailesi, akrabaları ve dostlarının yanında yas tutuyor. Christoph Daum onlarca yıl boyunca Alman futbolunu zenginleştirdi. Onun inancı her zaman şuydu: ‘Ne kadar sık düştüğünüz değil, ne kadar sık kalktığınız önemlidir’. Alman futbolu Christoph Daum’un anısını her zaman onurlandıracaktır.”

FC BAYERN ONURSAL BAŞKANI ULİ HOENEB

“Christoph Daum hayatı boyunca hiçbir tartışmadan kaçınmadı, ancak ikimiz de uzun zaman önce barıştık ve ölüm haberi beni de çok üzdü. Hastalığına karşı cesurca mücadele etti ve konuya açık yaklaşımıyla birçok etkilenen insanı cesaretlendirdi. Son savaşını kazanamadı ama Alman futbolu onu kulüpleri, takımları ve çok daha ötesi için her zaman her şeyini veren bir kişi olarak hatırlayacak.”

“SEVDİKLERİNİN YANINDA VEFAT ETTİ”

Alman gazetesi BILD, efsanevi teknik direktörün vefat haberini ailesinin bildirdiğini yazdı. Söz konusu haberde, “Christoph Daum hayatını kaybetti. Kansere karşı verdiği uzun bir savaşın ardından, ailesi tarafından huzur içinde hayata veda ettiği açıklandı. Daum Cumartesi günü Köln’de öldü. Daum 70 yaşındaydı. Uzun yıllar boyunca profesyonel futbolun en renkli antrenörlerinden biriydi” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın eski teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

 

 

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ