Kayseri’deki sel felaketinden acı haber geldi

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 12:50 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 12:50 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Geçtiğimiz gün birçok kentte etkili olan sağanak yağış sebebiyle Kayseri, Kırşehir, Sivas, Konya, Kahramanmaraş ve Nevşehir’de sel felaketi yaşandı. Kayseri’nin Bünyan ilçesinde aracı ile sele kapıldıktan sonra kaybolan sürücüden acı haber geldi.

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde etkili olan sağanak yağış dün sele neden oldu. İlçede geniş çapta maddi hasar oluşurken, birçok evi de su bastı. Selin vurduğu bölgede 3 kişi son anda kurtarılırken 1 kişi ise kayboldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kayseri’de aşırı yağışlar sonrası meydana gelen heyelanda dere yatağında aracıyla sürüklenen bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Altı ilde sel felaketi! Bir kişi hayatını kaybetti, evleri ve araçları su bastı

AFAD tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“24 Ağustos tarihinde Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’nde aşırı yağışlar sonucunda heyelan meydana gelmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda, mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşımız riskli bölgelerden tahliye edilmiştir. Dere yatağında sürüklenen bir aracın içinde bulunan vatandaşımızın bulunması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ