Altı ilde sel felaketi! Bir kişi hayatını kaybetti, evleri ve araçları su bastı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:28 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:59 pm

Kahramanmaraş, Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Sivas illerinde etkili olan sağanak yağışın ardından sel meydana geldi. Kırşehir’de 52 yaşındaki çoban Mustafa Akar, sele kapılarak hayatını kaybetti. Kayseri’de şiddetli yağmur sonrası sel ve heyelan meydana geldi.

Kahramanmaraş, Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Sivas illerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.

Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde şiddetli yağmur sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bölgede mahsur kalan vatandaşların olduğu iddia ediliyor. Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.  Selin ardından bölgeye AFAD, UMKE, JAK, itfaiye, Anda arama kurtarma, Türkuaz arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler kaybolan kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Kayseri

KIRŞEHİR’DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kırşehir’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Uzun Ali köyünde sel meydana geldi. Köyde çobanlık yaptığı öğrenilen Mustafa Akar sele kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Akar, kurtarılamadı. Akar’ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Selin yaşandığı köyde ekipler hasar tespit çalışmasına başladı.

Kırşehir

NEVŞEHİR

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel oluştu. Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

Nevşehir

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yaklaşık 1 saat boyunca yağan yağış sonrası kent merkezinde yollar göle döndü. Yağmur nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçları ise su bastı. Ayrıca etkili olan yağışlar sonrası kent merkezinde yoğun olarak kullanılan yollarda göçmeler meydana geldi.

Kahramanmaraş

SİVAS

Meteorolojinin uyardığı iller arasında yer alan Sivas’ta, akşam saatlerinde Gürün ilçesinde sağanak etkili oldu. Sağanak ile birlikte ilçeden geçen Tohma Çayı taştı. Akan sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya’ya bağlayan yolu ulaşıma kapattı. Sağanak yağışın etkisini yitirmesi ile birlikte bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile birlikte kapanan yoldaki sel suları ve çamurlar temizlenerek yol bir süre sonra ulaşıma açıldı. İlçede sel suları nedeniyle 8 evi su bastı, maddi zarar meydana geldi. AFAD ekipleri tarafından hasar ve tespit çalışması başlatıldı.

Sivas

KONYA

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı birçok mahallede akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Camikebir, Karşıyaka mahallelerinde evlerin zemin katları ve bahçeleri sel suları ile doldu. Ekipler, su dolan evlerde çalışma yaparken sel nedeniyle evlerde maddi hasar oluştu. Ankara-Konya Kara yolunda araçları ile seyir halinde olan sürücüler de zor anlar yaşadı.

Konya

Nevşehir’i sel vurdu! Peribacalarından kopan kayalar araçların üstüne düştü

Kayseri’yi sel vurdu: Bir kişi kayıp

Kaynak: DHA-İHA