SPK’nın işlem başlattığı Cemal Enginyurt Taşkesenlioğlu’nu hatırlattı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 12:45 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 12:45 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair iddiaların ardından dün SPK çok sayıda isim hakkında işlem başlattı. SPK’nın işlem başlattığı DP Milletvekili Cemal Enginyurt; Ünsal Ban, Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu’nu hatırlattı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini öne sürdü.

Bu iddianın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, “Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir” dedi.

Şimşek’in istifa ettiğine dair iddialara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da yaptığı açıklamada, asılsız istifa haberi üzerinden borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

AKP’Lİ İSİMLERİ HATIRLATTI

SPK’nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Enginyurt, “Hakkımda suç duyurusunda bulunan SPK, Ünsal Ban, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Korkmaz Karaca, Serkan Taranoğlu ve bilumum isimleri olanları da mahkemeye çağıracaksınız. Halka arzlarda dönenleri, yasak verilip 1 haftaya kalkanları, taban olan hisseleri konuşacağız”dedi.

SPK’den ‘Mehmet Şimşek istifa etti’ iddiasını yayan hesaplara inceleme

Kaynak: TELE1