CHP’nin çağrısı İYİ Parti’de fikir ayrılığı yarattı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 10:04 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2024 Cuma 10:04 pm

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partisinin Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun CHP’nin ‘Can Atalay’ açıklamasını ‘şahsi görüşü’ olarak nitelendirdi. Poyraz, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun tavrını hatırlattı.

CHP, Can Atalay’ın durumunu görüşmek üzere ikinci kez TBMM’yi 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Biz tekrar 10 Eylül’de Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. 10 Eylül’de Meclis’in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay’ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul’da tekraren bildirilmesini, okunmasını talep ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ise, bir önceki toplantıda yaşananları ‘kavgacı fotoğraf’ olarak değerlendirerek, “Partim grup kararı alması halinde bu karara saygı gösteririm. Ancak toplantıya bireysel olarak katılmak istemiyorum” açıklamasını yaptı.

DERVİŞOĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Poyraz ise partisinin konuya ilişkin tavrıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Hatırlarsanız bu konudaki en tatmin edici açıklama ve tespitler Genel Başkanımız sayın Dervişoğlu tarafından TBMM kürsüsünden yapıldı. Türk hukukunun kendini ne hale getirdiği, TBMM Başkanlığının süreçteki usul ve erkan eksiklikleri tek tek muhataplarının yüzlerine sayın Dervişoğlu tarafından söylendi. Sayın Dervişoğlu’nun sözlerini hatırlatmak isterim; ‘Mevzu Can Atalay ya da onun milletvekilliğinin devamı değildir. Mevzu, hukukun emrettiğine uymak için gereğini ifa etmektir. Mevzu hukuk devletinin hem maddi hem biçimsel özelliklerini savunmaktır.”

“ZORLU’NUN ŞAHSİ GÖRÜŞLERİ”

Poyraz, Zorlu’nun açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Tekrar ifade etmek isterim, partimizde bu tür kararlar yetkili kurullarımız toplanarak alınıyor. Ve henüz bu konuda alınmış bir karar söz konusu değil. Sayın Zorlu’nun şahsi görüşleridir. Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu, bu açıklamaya ilişkin görüşlerini de meslektaşınız Sayın İsmail Saymaz’a da ifade etmiştir.”

İYİ Parti CHP’nin Can Atalay çağrısını reddetti: Kavgacı ortam

Kaynak: ANKA