Erkan Baş Can Atalay’ı ziyaret etti: Her zaman olduğu gibi dirençli

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 4:48 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 Perşembe 4:48 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AYM kararına rağmen vekilliği iade edilmeyen Can Atalay’ı ziyaret etti. Baş, “Her zaman olduğu gibi dirençli” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ediyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da bugün Atalay’ı ziyaret etti.

Baş ziyaret sonrası X’te yaptığı açıklamada “Can da bu yaşananları yalnızca TİP’e ve kendisine değil, anayasaya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.

“MORALİ GAYET YERİNDE”

Baş’ın yaptığı açıklama şöyle:

“TBMM’de olması gereken Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettim.

Morali gayet yerinde, her zaman olduğu gibi dirençli.

Can, TBMM’de düzenlenen olağanüstü toplantıya çağrı yapan tüm siyasi partilerin yöneticilerine ve toplantıya katılan milletvekillerine teşekkür etti. Saldırıda yaralanan sevgili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Okan Konuralp ve Ahmet Şık’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can da bu yaşananları yalnızca TİP’e ve kendisine değil, anayasaya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyor.

Bu darbe girişimine karşı direnişin, faşizan Saray Rejimi’ne karşı direnişin bir parçası olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz.

Onlar hukuk tanımazlığa, zorbalığa devam ettikçe biz de bulunduğumuz her yerde direnişe devam edeceğiz.”

can atalay

CHP’den Meclis’e yeni Can Atalay çağrısı! Tarih verildi

Kaynak: HABER MERKEZİ