Fenerbahçe’den ‘Ali Koç CHP ve MHP’ye ittifak önerdi’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 3:35 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 Perşembe 3:39 pm

Haber: Haber Merkezi

Fenerbahçe Spor Kulübü, Başkan Ali Koç’un CHP ve MHP ziyaretlerinde iki partiye ‘ittifak yapın’ dediği yönündeki iddiaları yalanladı.  Kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe’nin siyasetle anılmasına ‘hadsizlik’ denilerek tepki gösterildi.

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamlarında ziyaret etmiş ve bu görüşmelerin ardından iki partiye “ittifak yapın” çağrısı yapıldığı iddia edilmişti. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada görüşmelerin amacının yeni yönetimin siyasi partilere tanıtılması olduğu duyuruldu. Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Fenerbahçe’nin adını siyasi değerlendirmelere dahil etmek büyük bir hadsizliktir” ifadeleri kullanıldı.

PİAR Araştırma Başkanı’ndan Ali Koç iddiası: Özel ve Bahçeli’ye ittifak önerdi

“HADSİZLİK”

Fenerbahçe’den yapılan açıklama şöyle:

“Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulumuzun, 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ile ilgili gündeme getirilen hayal mahsulü ve kötü niyetli iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Bu nezaket ziyaretlerinin yegane amacı yeni Yönetim Kurulumuzun önemli sosyal paydaşlarımız olan siyasi parti liderlerine takdim edilmesidir.

Ortaya atıldığı şekilde veya başka türlü hiçbir siyasi gündemi ve amacı bulunmamaktadır.

Dünyanın en büyük spor kulübü olan Fenerbahçemiz, siyasetin her zaman dışında kalmış, tüm partilere eşit mesafede durmaya büyük bir özen göstermiştir.
Kulüp olarak ilkemiz Türk sporuna hizmet etmek ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmektir. Fenerbahçe’nin adını siyasi değerlendirmelere dahil etmek büyük bir hadsizliktir.

Kamuoyundan ricamız bahsi geçen mesnetsiz ve gerçek dışı iddiaların dikkate alınmamasıdır.”

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’un CHP ve MHP’ye ittifak önerdiği iddia edilmişti. Fenerbahçe yalanladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ