Elektrikli araç tutkunlarını üzen haber! Ford yatırımlarını düşürme kararı aldı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 8:48 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 Perşembe 8:49 am

Ford Motor otomobillere yönelik harcamaları yıllık sermaye harcamalarının yaklaşık yüzde 40’ından yüzde 30’una düşüreceğini açıkladı.

Ford’un Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin zarar ettiği elektrikli araç işini gözden geçirerek yüzde 100 elektrikli araçlara yönelik bazı planlardan geri çekildiğini ve bunun yerine hibrit otomobillerin geliştirilmesine öncelik verildiği duyuruldu.

Ford’un aldığı bu karar, azalan tüketici talebine, tedarik zinciri zorluklarına ve Çinli otomobil üreticileriyle artan rekabete rağmen iklim değişikliğiyle mücadelede çok önemli bir teknoloji olan elektrikli araç satışlarını artırmaya çalışan ABD’li otomobil üreticilerinin karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

Ertelenmiş olan tamamen elektrikli üç sıralı SUV planlarını iptal etmenin yanı sıra Ford, yeni nesil elektrikli pikapı da erteleyecek ve EV’lere yönelik harcamaları yıllık sermaye harcamalarının yaklaşık olarak yüzde 40’ından yüzde 30’una düşürecek.

240 bin 935 TL’ye elektrikli otomobil! İşte dikkat çeken özellikleri…

TÜKETİCİ TERCİHLERİ DİKKATE ALINDI

Ford yetkilileri, birçok sürücünün elektrikli araç şarj altyapısı ve uygun fiyatlı elektrikli araç modellerinin eksikliğinden endişe duymaya devam etmesi nedeniyle şirketin tüketici tercihlerine yanıt verdiğini söyledi.

Şirket CEO’su Jim Farley yaptığı açıklamada, “Müşterilerin ne istediği, neye değer verdiği ile dünyanın en iyisini uygun maliyetli tasarımla eşleştirmek için ne gerektiği hakkında çok şey öğrendik. Müşterilerimize maksimum seçenek sunan ve güçlü taraflarımıza yöneldiğimiz bir plan oluşturduk” dedi.

Kaynak: TELE1