DEM Parti’den ve TİP’ten Bahçeli’ye yanıt

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 7:54 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 9:59 pm

DEM Partili milletvekillerinin maaşlarının kesilmesini ve ‘Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılması’nı öneren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye DEM Parti ve TİP’ten geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partili milletvekillerinin maaşlarının ve ödenen Hazine yardımlarının kesilmesini önerdi. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“”PKK’nın milis unsuru olan DEM’in TBMM’de 57 milletvekili bulunmaktadır. Bu milletvekillerin devlet hazinesine yıllık maliyeti 116 milyon 280 bin liradır. Ayrıca DEM’in 171 milletvekili danışmanın hazineden aldığı yıllık maaş 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danışmanının yıllık maaş külfeti 8 milyon 400 bin lira, 30 büro personelinin aldığı yıllık maaş da 23 milyon 400 bin liradır. Daha vahimi de DEM’in 2024 yılında hazineden aldığı yardım miktarının yaklaşık 658 milyon lira olmasıdır. Bu kapsamda terör ve bölücülük odağı DEM’in düşman olduğu devletten 2024 yılında alacağı toplam parasal büyüklük yaklaşık 940 milyon liradır. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğu düşünüldüğünde neredeyse 76 bin emeklimizin hakkı terör örgütüne adeta kurşun, silah ve bomba parası olarak hibe edilmektedir. Gelişmeler karşısında ilk önerim,  57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır.

İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır. Üçüncü önerim, yeni anayasa sürecinde, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim de, TBMM Genel Kurulu’nda anlam ve ahlaki bağlayıcılığını temelden kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesidir.

Emeklilerimizi ve ekonomik gelişmeleri çarpıtıp istismar eden tatlı su kurnazlarının, sinsi fırsatçıların, DEM’lenmiş CHP’nin ve marjinal yedeklerinin bu ibretlik gerçekler karşısında vereceği hiçbir cevap yoktur. Bölücülere ve dolaylı şekilde teröristlere aktarılan hazine kaynağımızın derhal kesilmesi, devlete ve millete ihanet eden kenelerin ayıklanması hiçbir şekilde ertelenemez bir mecburiyet ve mükellefiyettir. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’yla birlikte bu görevi omuzlamaya muktedirdir.”

“SOKAK KABADAYILIĞIYLA KİMSE PARTİMİZİ SUSTURAMAZ”

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından DEM Parti’den yanıt geldi. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Darbeci Bahçeli’ye yanıt…

AKP’nin küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı yaptığı son açıklama ile Kürt düşmanlığını, DEM Parti hazımsızlığını, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklemekte, anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okumaktadır.

Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan bu zat, galiz söylemlerle siyasette çukurlaşmanın örneğini sergilemektedir. Bu zat ve dile getirdiği anlayış, Türkiye’deki en temel demokrasi, hukuk, insan hakları sorunu haline gelmiştir.

Anayasa Mahkemesini kapatmayı, anayasal düzeni askıya aldırmayı önerecek kadar darbeci bir zihniyetin temsilcisi olan bu zat ve partisi mafyanın, karanlık ve organize işlerin, gayri ahlaki ve gayri hukuki bütün uygulamaların ve cinayet şebekelerinin merkezi gibi çalışmaktadır.

Bu zata hatırlatırız ki, partimiz bu ülkede milyonlarca oy almış, yıllarca sürdürülen ucube seçim barajını yıkmış, çıkarılan her türlü engeli aşmış, tutuklama, saldırı ve her türlü hukuksuzluğa rağmen halkın desteği ile parlamentoya girmiştir.

Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Kendisi bu ülkenin sahibi, bizler de kiracısı değiliz. Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz. Bahçeli ve ona akıl veren derin dalkavukları akıllarını başlarına almalıdır.

Bu tehlikeli oyunla hedef aldığınız toplumsal barıştır. Derdiniz de ülke sevdası değil iktidar, koltuk, rant ve çıkardır. Bu köhnemiş zihniyetiniz Türkiye’yi yangın yerine çevirmekten başka bir işe yaramaz.

Partimizin kazandığı hakların tamamı, kendisine oy veren milyonların vergisidir, alınteridir.

Biz bu ülkede demokrasi ve barış isteyen milyonların sesiyiz. Öyle sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz. Bizler 90’lı yılların cinayet şebekelerine eyvallah etmedik, bugünkü çakma meydan okumalara da pabuç bırakmayız!”

TİP: KULLANDIĞI HAKARET DİLİNİ SARAYIN KÜÇÜK ORTAĞINA İADE EDİYORUZ

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) ‘Küçük ortağa yanıt’ başlıklı açıklamasında ise şöyle denildi:

“Saray’ın küçük ortağı, yaptığı açıklamayla her zaman olduğu gibi bir kez daha zehirli bir dil kullanarak ülkede var olan nefret ve şiddet manzarasını körükleme gayreti içerisinde. Sokak ortasında öldürülen kadınlar, katledilen sokak
hayvanları, meydanlarda hesaplaşan mafya bozuntuları işte bu atmosferin ve dilin eseri.

Milyonlarca insanın Meclis’e yansıttığı iradeye küfredenlerin millet iradesinden, demokrasiden, Cumhuriyetten bahsetmesi gülünçtür. Halkın seçtiği milletvekilini yargı darbesiyle tutsak edenlerden, Anayasa Mahkemesi’ni tanımayanlardan, fezlekeyle tehdit edenlerden, kendi ocaklarında yetişenlerin katledilmesinin baş şüphelisi olanlardan halkımıza ve ülkemize hiçbir fayda gelmez. Kullandığı hakaret dilini Saray’ın küçük ortağına aynen iade ediyoruz.

Hayali kurguları bir kenara bırakıp gerçekleri konuşalım. Ülkemizdeki yüz binlerce emekçinin ve emeklinin mağduriyetinin temel sebebi MHP’nin koltuk değnekliği yaptığı sermaye iktidarıdır. Emekçiden, emekliden, gençlerin geleceğinden çaldıklarını mutlaka geri alacağız. Büyüttükleri yandaş sermayeye ve çetelere aktardıkları tüm kaynakları gerçek sahibi olan halk için kullanacak ve bu çetelerin halkımıza çektirdiği tüm acıların hesabını soracağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, halk düşmanlarını adalet önünde yargılayacağız!”

Yeni Şafak DEM Parti’den AKP’ye geçen belediye başkanını gizledi

Kaynak: TELE1