WhatsApp’ı çalınan CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Kimsenin kişisel bilgileri güvende değil

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 5:52 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 5:54 pm

Haber: Haber Merkezi

WhatsApp’ı çalınan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, kimlik bilgilerinin kullanılarak adına sim kart çıkarıldığını duyurdu. Yücel, WhatsApp profil fotoğrafına da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının konularak rehberindeki kişilere mesaj atıldığını anlattı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel WhatsApp hesabının ele geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın nasıl geliştiğini anlattı. Yücel açıklamasında, “Hangi yöntemle olduğu henüz tespit edilememiş olmakla birlikte, kimlik bilgilerimi ele geçiren kişi ya da kişilerce, 19 Ağustos 2024 tarihinde, saat 14:40’da kullanmakta olduğum operatörün bir iletişim merkezi aracılığıyla, benim kimlik bilgilerimle, benmişim gibi davranılarak, üzerime tanımlı 25 yıldır kullandığım numarama yeni bir SIM kart çıkarılmıştır. Ve benim telefonumda takılı olan SIM kart otomatik olarak kullanıma kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

“ALPAY ÖZALAN SİZE DE YUMRUK ATSIN MI?” MESAJI GÖNDERİLDİ

CHP’li Yücel’in çalınan WhatsApp hesabındaki profil fotoğrafına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı konuldu. Ardından Yücel’in rehberinde kayıtlı olan kişilere mesajlar atıldı. Deniz Yücel yaşanan skandalı anlattı. Yücel, “Bu SIM kart aracılığıyla Whatsapp’ıma giriş yapılarak, önce profil fotoğrafım değiştirilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı profil fotoğrafı yapılmış, daha sonra hesabımda ekli kişilere ya da gruplara Alpay Özalan’ın fotoğrafı gönderilerek altına “Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?” şeklinde mesajlar gönderilmiştir. Bu saldırıyı fark ettiğimiz andan itibaren öncelikle telefon rehberimde kayıtlı ve Whatsapp hesabımda ekli kişilerin zarar görmemesi için sosyal medya üzerinden bir uyarı mesajı yayınladık. Daha sonra gerekli girişimleri yaparak WhatsApp hesabımın kullanılmasını durdurduk. Şu an WhatsApp hesabımın aktivasyonu gerekli yazışmalar sonucunda durdurulmuş, sorunu gidermeye yönelik resmi yazışmalarımız ise devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN KİŞİSEL BİLGİLERİ GÜVENDE DEĞİL”

Yücel yaşanan olaya “Bu olay benim veya partimizin bir güvenlik zaafiyetinden kaynaklanmamıştır. Bu saldırı sadece Deniz Yücel’e yönelik bir saldırı değil, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunmam nedeniyle yapılmış bir saldırıdır. Ana Muhalefet Partisi Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı ve Milletvekili görevlerinde bulunan birinin üzerine hukuk dışı bir şekilde SIM kart çıkarılabiliyorsa bu ülkede kimsenin haberleşme hürriyeti, kişisel verileri ve bilgileri güvende değildir. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum… Kimlik bilgilerimi temin ederek, hukuk dışı yöntemlerle Watsapp’ımı ele geçiren kişi ya da kişiler hakkında, ayrıca bu olayın yaşanmasında kusuru veya ihmali bulunan kişiler hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi, bilişim suçları ve haberleşme hürriyetinin ihlali suçlarından Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.” sözleriyle tepki gösterdi.

“TURKCELL’E DAVA AÇACAĞIM”

Deniz Yücel açıklamasında kimlik bilgileri kullanılarak adına çıkartılan sim kartına ilişkin kullandığı operatöre dava açacağını duyurdu. Yücel, “Ayrıca kullanmakta olduğum operatöre ait iletişim merkezi aracılığıyla gerçekleşen bu saldırı hakkında Turkcell’e de maddi ve manevi tazminat davası açacağımı ifade etmek isterim. Bugün Ana Muhalefet Partisi’nin Parti Sözcüsüne, Genel Başkan Yardımcısına ve bir Milletvekiline yönelik gerçekleştirilen bu saldırının, yarın 85 milyon vatandaşımızın başına gelmemesi ve ülkemizdeki iletişim güvenliği zaafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

CHP’li belediye meclis üyesi başından vurulmuş halde ölü bulundu

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ