Başkentte başlayan yangın Bolu’ya sıçradı! Köyler tahliye ediliyor

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 8:44 pm

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangını, Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Alevlerin köye yaklaşması nedeniyle Demirler köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale etmeye başladı.

Kızılcahamam’da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle Bolu’nun Gerede ilçesine sıçradı. Gerede’de bulunan Demirler Köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

ANKARA VE BOLU VALİLİKLERİNDEN AÇIKLAMA

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan yangına ilişkin Ankara valisi Vasip Şahin; “Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı. Gerekli incelemeler yapılıyor.” dedi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ise 65 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD: ÇEVRE İLLERDEN EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gerede’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’dan ekiplerin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir. Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi

Yangına ilk müdahale tankerleri orman yangınlarında etkili oldu

Kaynak: DHA