Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız: Milli ve manevi değerler yolsuzluklara alet edilmiş

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 12:01 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 2:01 pm

Mersin’in Toroslar ilçesi Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, MHP’li başkandan devraldığı belediyeye gelen faturaları anlatarak “Milli ve manevi değerler yolsuzluğa alet edilmiş” dedi.

Mersin’in Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, İller Bankası tarafından temmuz ayında 60 milyon lira olan belediye ödeneğinin 32 milyon lirasının tek seferde kesilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Medyascope’un haberine göre, kesintinin gerekçesi sorulduğunda, İller Bankası’nın 2023 yılı ve öncesinden kalan vergi borçları cevabını alan Abdurrahman Yıldız, bu uygulamanın yasal dayanağını sorguladı. İller Bankası’nın 2014 yılında çıkan bir Bakanlar Kurulu kararına dayandığını iddia ettiği kesintinin, neden 10 yıl sonra, 2024 yılının Temmuz ayında uygulandığını sordu. Yıldız, “Madem bu belediye size 10 yıldır borçlu, borcu tahsil etmeyen vergi dairesi personeli suçlu değil mi? Hepsi orada oturuyor. Önceki dönem yapılan borcu on yıl boyunca tahsil etmeyerek kamuyu zarara sokmuşlardır” dedi.

İlk SGK darbesi! Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz kondu

Kesintilerin bir de faiz zararı yarattığını anlatan Yıldız, kesilen paranın 20 gün boyunca bloke edildiğini hatırlatarak bu süre zarfında kendisi o parayı kullanılabilse 20 günde 2-3 milyon TL ekstra gelir elde edilebileceğini söyledi. Ayrıca, İller Bankası’nın vergi dairesine geç ödeme yapması nedeniyle belediyenin 3.2 milyon TL faiz ödemek zorunda kaldığını belirtti. Bu durumu eleştiren Yıldız, “Tespit ettiğim kadarıyla İller Bankası’nın vergi dairesine geç ödeme yapmasından dolayı şu ana kadar 6 milyon TL’den fazla bizi zarara uğrattılar,” dedi. Yıldız, bu keyfi tutumundan dolayı yarattığı kamu zararını ödemesi için dava açacaklarını belirtti.

“MİLLİ DEĞERLER YOLSUZLUKLARA ALET EDİLMİŞ”

Yıldız ayrıca geçmiş dönemden belediyeye gelen faturalardan da bahsederek yapılan israfı gözler önüne serdi. Yıldız şu ifadeleri kullandı:

“Bu Türkiye’de belki başka belediyede olmayan bir şey. Geçen bizi Konya Bölge Vergi Dairesi başkanlığından aradılar. Dediler ki “Sizden şu şu faturaların fotokopisini istiyoruz elektronik ortamda gönderin” Dedik ki “Bizim faturamızdan Konya Vergi Dairesi başkanlığına ne? Yani niye böyle bir şey yapıyorsunuz?” Dediler ki “Biz bir sahte ve muhteviyatı itibariyle belge peşindeyiz” Yani vatandaşın anlayacağı dille söylersek sahte fatura incelemesi yapıyorduk. Sahte fatura incelemesi yaparken Toroslar Belediyesi’ne ulaştık. Nasıl ulaştınız? Size kesilen bir kısım faturaların sahte fatura olduğunu tespit ettik. Şimdi o faturalar üzerinde çalışma yapıyoruz” diyor.

Sahte fatura düzenlemişler belediye düşünebiliyor musunuz ve bunu kamunun başka bir kurumu tespit ediyor. Şimdi üzerinde çalışma yapıyorlar biz de ilgili faturaları gönderdik.

Belediyeye fatura geliyor, şehit cenazesinde 10 bin kutu lokum dağıttım diyor, 5 ton lokum ediyor. Cenazede 5 ton lokum mu dağıtılır? 20 bin lahmacun faturası geliyor, 2 milyon TL’lik çerez faturası geliyor. Milli ve manevi değerler yolsuzluklara alet edilmiş.”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Gülben Ergen’i ziyaret etti

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız

Toroslar Belediye Başkanı, Abdurrahman Yıldız

Kaynak: HABER MERKEZİ