ÇEDES’e karşı çıktığı için sürgün edilen öğretmen okullardaki ‘tarikat’ tehlikesini anlattı!

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 12:17 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 12:22 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

ÇEDES projesine karşı çıktığı için sürgün edilen, ‘tarikat istemiyoruz’ pankartı açtığı için hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Serkan Bebek, okullardaki tarikat ve uyuşturucu tehlikesini anlattı. Bebek, çocukları tarikatların tuzağına düşmüş velilerin söylediklerini aktardı.

‘Manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesinin önünü açan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) projesine karşı çıktığı için sürgün edilen ve ceza alan öğretmen Serkan Bebek TELE1 ekranlarında okullardaki tarikat ve uyuşturucu gerçeğini anlattı.

ÇEDES’ten önce de tarikatlarla protokollerin yapıldığını ifade eden Bebek, “Tarikatların okullara nasıl nüfuz ettiğini tespit etmek amaçlı şunu söylemek gerekiyor; bu ÇEDES’ten önce bir takım vakıf ve derneklerle protokoller yapılıyor. Bu protokollerin başlangıç ve bitiş süreleri vardı. Daha sonrasında ÇEDES projesiyle birlikte üç bakanlık bu projeyle birlikte tarikatları ve vakıfları okullara sokmaya başladı. Önceki yapılan protokollerden farkı; önceki protokollerin başlangıç ve bitiş süresi vardı ama ÇEDES projesinde bu süreler yok. İktidar bunu kalıcı hale getireceğini ortaya koydu” diye konuştu.

“ÇOCUĞUM PARANIN ÜZERİNDE ATATÜRK VAR DİYE PARAYI TUTAMAYACAK HALE GELDİ”

Bebek kendi okulunun çevresindeki bir tarikatın velilere yaşattıklarını ise şöyle anlattı:

“Bizim okulun bölgesinde bir tarikat var. Bir derme çatma kıraathane kiralanmış, buraya insanlar girip çıkıyor ve okuldaki çocuklara nüfuz ediyor bunlar. Velilerin beyanları var; ‘Benim çocuğum buraya gitti. Çocuğumu Atatürk’e düşman ettiler. Paranın üzerinde Atatürk var diye parayı tutamayacak hale geldi’ diyor. Bunlar 7-8-9 yaşlarındaki çocuklar. Bir veli de 7 yaşındaki çocuğunu tarikatta buluyor. Çocuğuna orada bulaşık yıkatılmış. Velilerin iddialarına göre, geçmişinde uyuşturucu kullanıp da daha sonra aydınlandığını söyleyen bir takım insanların buraya girip çıktığı söyleniyor.

Biz bununla ilgili hem de okulun önünde ve içinde uyuşturucu kullanıldığı için velilerle basın açıklaması yaptık. Ben burada ‘tarikat istemiyoruz’ diye pankart tuttuğum için cezalandırıldım.

Komşunuzun çocuğunu bile izinsiz ve alamazken bu insanlar çocuklara şeker yiyecek verdiği için çocuklar oraya gitme eğilimi gösteriyor. Bu ülkede ‘tarikat istemiyoruz’ demek suç değildir, Anayasa’yı savunmaktır ama ‘tarikat istemiyoruz’ diyen öğretmenler sürgün yiyor, soruşturma geçiriyor. Biz şeriat istiyoruz diyen, Anayasa’yı ortadan kaldırmak istiyoruz diyenler soruşturma geçirmiyor. Tamamen politik bir tutum var.”

SORUŞTURMA SÜRECİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Hakkında yürütülen soruşturma sürecinde yaşadıklarını anlatan Bebek şöyle konuştu:

Soruşturma sürecinde müfettişler benimle alakalı ‘din düşmanı’ denilmesini, tarikat gerçeğini velilere sormuyorlar, 9 ay önce ÇEDES’e yönelik yaptığım faaliyeti soruyorlar. Velilere baskı yapılıyor, söylemedikleri ifadeler yazılmaya çalışıyorlar. Veliler ben ceza alında ayaklandı, dilekçe verdi. Ben bunların soruşturma dosyasına girmesi için talepte bulundum. İl Milli Eğitim dilekçeleri işleme bile koymadı.

Bir ÇEDES skandalı daha! Kız erkek ayrı ayrı camide yıl sonu etkinliği

Kaynak: TELE1