Ali Koç: Saldırgan gözaltına alınmadı, polisle tokalaşıp gitti, spor şube müdürü yalan söyledi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 3:46 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 3:46 pm

Haber: Haber Merkezi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe-Fenerbahçe maçında kendisine saldıran kişi hakkında işlem yapılmadığını, saldırganın gözaltına dahi alınmadığı ve spor şube müdürünün kendilerine yalan söylediğini anlattı. Koç yaşanan skandala tepki göstererek; “Nerede bu devlet?” dedi.

Trendyol Süper Lig yeni sezonu olaylarla başladı. Ligin 2. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli taraftarların stada alınmaması üzerine çıkan olaylara Fenerbahçe Başkanı Ali Koç müdahale etmek istedi. Koç olayların yaşandığı yerden ayrıldıktan sonra Göztepe akreditasyonlu Fatih Özkan’ın saldırısına uğradı. Ali Koç’a saldırdıktan sonra polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırılan Özkan, kıyafet değiştirdikten sonra stattaki görevine devam etti.

“DEVLETİ TEMSİL EDEN SPOR ŞUBE MÜDÜRÜ BİZE YALAN SÖYLEDİ”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olay günü yaşanan skandalı anlattı. Koç, saldırı sonrasında saldırganla ilgili bir işlem yapılmadığını söyleyerek; “Bir statta olay olduğu zaman işlem yapılır. Her statta istisnasız böyledir. Aşağıda bir nezarethane bir gözaltı yeri vardır oraya götürülür orada işlem yapılır. Bu arkadaşı ne gözaltına almışlar hiçbir işlem yapmamışlar. Ve devleti temsil eden spor şube müdürü gözümüzün içine bakıp yalan söylüyor işlem yaptık diyor gözaltına aldık diyor. Biz gözaltına alındığını zannediyoruz, biz stattan ayrılırken adamı sahada görüyoruz, geri dönüyoruz diyoruz ki hani gözaltına almıştın?” dedi.

“BU ESNAF ADAM KAÇMAZ SONRA ALIRIZ DEDİLER”

Saldırganın gözaltına alınmamasına tepki gösteren Fenerbahçeli Koç spor şube müdürü polisin saldırganın hakkında “sonra alırız” dediğini söyleyerek; “Sen bize gözaltına aldım demedin mi? İşlem yaptım demedin mi? Evrağı savcıdan al demedin mi? Dolayısıyla bir kafile olarak geri dönüyoruz nezarethaneye iniyoruz ne bir işlem yapılmış ne de orada biri var.” dedi.

“SALDIRGAN POLİSLE TOKALAŞIP GİTTİ”

Sarı Lacivertli takım başkanı Ali Koç saldırganın polislerle tokalaşarak olay yerinden ayrıldığını söyledi. Koç, “Sonra bir gazeteci bu kişiyi takip ediyor. Bu kişi garajdan polislerle tokalaşarak arabaya binip stattan ayrılıyor. Nerede devlet? Bu başka bir takıma yapılan olay olsaydı böyle mi ele alacaktınız? Birileri size talimat mı verdi bunu bırakın diye? Bunun cevabını öyle ya da böyle alacağız elimizde çok kuvvetli belgeler var” ifadelerini kullandı.

Ali Koç’a saldıran Fatih Özkan Fenerbahçe camiasından özür diledi

Kaynak: HABER MERKEZİ