Jandarma komutasında yasak aşk üçgeni! Kadın subay tuğgeneralden hamile kaldı iddiası

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 12:43 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 3:10 pm

T24 yazarı Tolga Şardan, bugün yayınlanan yazısında skandal bir aşk üçgenini yazdı. Şardan’ın yazısında yer alan iddialara göre bir ilin jandarma komutanı ile ilçe jandarma komutanı kadın subay arasında yaşanan yasak aşk dedikoduları Ankara’ya kadar ulaştı.

Yaşananlara sinirlenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soruşturma başlattı. Son kararnameyle yasak aşk iddiasında ismi geçen komutan ve iki yardımcısı emekli edildi.

Şardan’ın yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Doğu Anadolu’da orta ölçekli bir kentimizdeki olaylar zincirinin en tepesinde söz konusu kentin il jandarma komutanı ve bir yardımcısı var.
İddiaya göre; daha önce Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapan tuğgeneral rütbesindeki komutan geçen yıl tayinlerinden söz konusu kente atandı. Evini taşımadı. Bir bakıma bekar olarak görevini yürüttü.

Ancak zaman içinde emrinde ilçe jandarma komutanı olarak görev yapan kadın subayla aralarında yakınlaşma yaşandı. Kadın subayın eşi de aynı kentte ancak başka bir Jandarma birliğinde görevli subaydı.

Bu arada söz konusu komutanın yardımcılarından birisi de Komutan’ın benzeri bir süreç içindeydi. O da emrindeki kadın subaylar ve astsubaylarla gönül ilişkisine girmekten geri durmadı.
Yaşananlar, kısa sürede tüm kentte duyuldu. Hatta ilçe jandarma komutanı kadın subayın, il jandarma komutanından hamile kaldığı iddiası ortaya atıldı.

Bunlar yaşanırken genç kadının eşi, yaklaşık 6 ay önce kent içinde 300 promil alkollü olarak araç kullanırken polise yakalandı. Polise karşı mukavemet gösteren subay hakkında valilik idari, adliye ise adli soruşturma başlattı.

İkinci olayın yaşanmasından sonra, alkollü olarak yakalanan subay, emrindeki kadın personelle birlikte olduğu iddia edilen il jandarma komutan yardımcısını, “elimde görüntüleriniz var” diyerek tehdit etti. Komuta kademesi, görüntülere ulaşabilmek amacıyla valilik nezdinde devreye girip alkollü araç kullanırken yakalanan subayın ceza almasını önlemek amacıyla devreye girdi, fakat başarılı olamadılar.
Aynı dönemde il jandarma komutanından hamile kaldığı iddia edilen kadın subayın eşi, boşanma davası açtı. Hamile kadın subay, görevden ayrılınca yerine yeni atama yapıldı.

Yaşananlar kısa zamanda Ankara’ya yansıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nda duymayan kalmadı.

Yaşananlara sinirlenen Yerlikaya’nın görevden alınması talimatını verdiği il jandarma komutanı emekli edildi. İki yardımcısı da komutanla birlikte emekli edildi.

Bildiğim kadarıyla sürecin araştırılması için jandarmadan herhangi bir müfettiş görevlendirilmedi.”

Kaynak: TELE1