Giden geri dönmedi! AKP’nin sır gibi sakladığı anket iddiası

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 12:50 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 12:50 pm

AKP’nin yaptırdığı ancak yayınlatmadığı iddia edilen ankette, yerel seçimlerden sonra ‘bizden vazgeçemezler’ diye yorumlanan küskün seçmenlerin partiye dönmediği ileri sürüldü.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugün yayımlanan köşesinde AKP’nin yaptırdığı fakat yayımlamadığı bir ankete yer verdi. Babacan yazısında yer verdiği ankette yerel seçimlerde ilk kez 2’inci parti konumuna düşen AKP’de ‘bizden vazgeçemezler’ yorumu yapılan küskün seçmen paniği yaşandığını ileri sürdü. Babacan yazısında, yerel seçimlerde partiye küsen ve başka partilere kayan seçmenlerin AKP’ye geri dönmediğini, kararsız seçmenlerin ise halen kararsız kaldığını vurguladı.

AKP eridi! 4 büyükşehir CHP’ye geçti, 19 il ve 209 ilçe el değiştirdi

Babacan’ın yazısından ilgili kısım şöyle:

Önce AKP içinde konuşulan bir araştırmadan söz ederek başlayalım. Zaten eş zamanlı olarak iktidar medyasında “AKP’de oy artışı” haberleri yapılmaya başladığında anlamalıydık, ters giden bir şeyler olduğunu. Partinin kendi yaptırdığı araştırma gösterdi ki; yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmen geri dönmedi.

Kamuoyuyla paylaşılmayan bu araştırma, yerel seçimlerde “seçmen bize uyarıda bulundu”, “bizden vazgeçmezler” gibi yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını gösterdi. AKP’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu ortaya çıktı. Bunun dışında, parti tercihi yapmayan ve kararsızlar arasında olan AKP’liler de halen kararsız olmaya devam ediyorlar.

KÜSKÜN SEÇMEN DÖNMEDİ

Bu durumu analiz eden siyasiler, şimdiye kadar partiye geri dönmeyen seçmenin dönmesinin zor olduğunu, bu kişilerin kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini belirtiyorlar. Bu noktada CHP’nin AKP’ye mesafeli duran bu seçmeni ikna edecek çalışma içinde olması gerektiği belirtiliyor.

 

Yazının tamamı için tıklayın.

Kaynak: TELE1