Kütahya’da vahşet! Sulama havuzunda 13 köpek ölü bulundu

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 12:36 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 12:36 am

Kütahya’da bulunan bir dağ evinin sulama havuzunda 13 köpek ölü olarak bulundu. Köpeklerin havuza canlı canlı atıldıkları ve çıkabilmek için çabaladıkları ifade edildi.

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde bir grup avcı, kaybolan bir av köpeğini bulmak için bölgede arama yaptı. Bu sırada avcılardan biri dağ evinin sulama havuzunda ölü köpekler olduğunu gördü. İhbar üzerine Kütahya Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç Belediyesi ekipleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede sulama havuzu içinde bulunan 2’si sahipli 13 köpeğin öldürüldüğünü tespit etti.

CANLI CANLI ATMIŞLAR

İlçe sakinlerinden Süleyman Dinç, kaybolan av köpeğini arayan bir arkadaşının talebi üzerine bölgede arama çalışması yaptıklarını belirterek, “Bir duyum aldık ‘havuzun içinde köpekler var’ diye. Şu an tespit edildi ki hayvanlar buraya canlı canlı atılmışlar. Köpekler, çıkabilmek için havuzu tırmalamışlar, tırnak izlerinden belli. Bu vahşeti yapanları kınıyorum. Bir de vatandaşın havuzuna atılmış, kim böyle bir canilik yapıp yarı canlı bu hayvanları atar? Bunun adı caniliktir. Bu olayın araştırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Uzunköprü’deki köpek katliamına ilişkin gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı!

Kaynak: DHA